Betlehemsko svjetlo stiglo u pulsku Komunalnu palaču

0
Betlehemsko svjetlo je preuzela zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci
Betlehemsko svjetlo je preuzela zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci

Izviđači Saveza Hrvatske su 15. prosinca, dvadesetu godinu zaredom, donijeli Betlehemsko svjetlo u pulsku Komunalnu palaču. Tamo ih je dočekala zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci te preuzevši svjetlo koje je zapaljeno u "Spilji rođenja" u Betlehemu, zahvalila mladim izviđačima koji svake godine odrađuju častan zadatak donošenja svjetla.

Svake godine u tjednu prije Božića, jedno dijete iz Austrije zaputi se u Betlehem i u "Spilji rođenja"zapali Betlehemsko svjetlo, koje se potom avionom doprema u Beč. Predstavnici europskih izviđačkih organizacija Svjetlo iz Beč odnose u svoje države gdje ga  izviđači  dostavljaju u crkve, bolnice i domove,sa željom širenja pozitivnih vrijednosti. Ova tradicija novijeg je datuma, u Austriji je pokrenuta 1986. godine, dok se u Hrvatsku po prvi puta Svjetlo donosi pet godina kasnije.

Betlehemsko svjetlo mira bit će izloženo u predvorju Komunalne palače sve do Badnjaka kada će biti preneseno u pulsku Katedralu, gdje će građani moći doći zapaliti svijeće i prenijeti blagoslovljen plamen u svoje domove. Ovo svjetlo simbol je ljubavi i mira, Božića i u Bibliji simbolizira dolazak Spasitelja. Paljenje i dijeljenje Betlehemskog svjetla podsjeća da ljudi dobre volje žele jedni drugima mir i dobro te da je zadatak svih širiti mir.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa