Dobitnici Istriane Olga Dabović Rac, Gracijano Rudan, Dean Skira, Marinko Škare, Marijana Liović i Radojka Šverko

0
Marinko Škare, Gracijano Rudan, Marijana Liović, Radojka Šverko i Olga Dabović Rac
Marinko Škare, Gracijano Rudan, Marijana Liović, Radojka Šverko i Olga Dabović Rac

Pred mnogobrojnim građanima, istarskim županom Valterom Flegom, gradonačelnikom Pule Borisom Miletić i ostalim gostima, u velikoj dvorani kina Valli 12. prosinca se održala sedma po redu svečana dodjela nagrade Istriane.

Zabavni je program predvodio voditeljski par Helena Šipraka i Dražen Turina - Šajeta, dok je samu kip Istriane izradio poznati umjetnik i akademski kipar Eros Čakić.

Prisutne je na početku dodjele pozdravio idejni začetnik nagrade Daniel Sponza koji se zahvalio svima na velikom odazivu istaknuvši da je ova dodjela postala svojevrsni zaštitni znak uspjeha na prostoru same Istre.

U ime Istarske županije župan Valter Flego pohvalio je rad svih istarskih gospodarstvenika, sportaša, kulturnjaka i ostalih koji su unatoč krizi protekle godine ostvarili uspjehe u svojem vrijednom radu. Dodao je i da je ova nagrada pozitiva koja je prijeko potrebna u vremenu dugogodišnje ekonomske krize koja potvrđuje da sama kriza nikada ne smije postati „skuža“ istarskome čovjeku u svojem napretku i kreaciji.

Nakon izvođenje glazbenih uratka grupe The Blondes i zanimljiva nastupa mlade Dine Rizvić, gradonačelnik Pule Boris Miletić uručio je nagradu u području zdravstva Olgi Dabović Rac koja se od srca zahvalila svima na ovome priznanju, istaknuvši sve one koji svakodnevno u njenom timu rade za dobrobit zdravstva istarske županije.

U ostalim kategorijama, nagrade su osvojili: u gospodarstvu Gracijano Rudan (Rudan d.o.o. Žminj), u kulturi za veliki projekt Svjetlećih Divova, dizajner Dean Skira, u sportu mlada i uspješna kuglačica Marijana Liović, u znanosti, odgoju i obrazovanju Marinko Škare  te u glazbi legendarna pjevaćica Radojka Šverko.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa