Košarka: U gradskom derbiju Stoja bolja od Pule 1981

22.01.2012 - 09:53
Košarka: U gradskom derbiju Stoja bolja od Pule 1981

U 2. kolu drugog dijela prvenstva A2 lige - zapad ljubitelji košarke u Puli imali su prilike svjedočiti još jednom gradskom derbiju između starih rivala i prijatelja, Stoje i Pule. Pred prepunim tribinama dvorane OŠ Stoja, u odličnoj atmosferi, domaćini su na kraju slavili rezultatom 74:64.

Utakmica je protekla u rastrganoj igri i sa velikim brojem promašaja i izgubljenih lopti sa obje strane, što i ne čudi s obzirom na tenzije koje sa sobom nosi gradski derby. Unatoč pomalo omalovažavajućim najavama najboljeg igrača Stoje, Pušića, da će Puljane pobijediti i sa samo 3 igrača na terenu, igrači trenera Vladimira Korošeca su se itekako morali oznojiti ne bi li osvojili oba boda. Tome u prilog govori i činjenica da je trener domaćina na teren slao samo 6 igrača kroz čitavu utakmicu.

S druge strane, kod Puljana je na kraju presudilo neigranje najboljih igrača, Krizmana i Beline, bez kojih su igrači trenera Antuna Tomića na kraju ostali za korak kratki od senzacije. I u takvom okrnjenom sastavu, odlični Sijamhodžić, Puh, Urošević i Štifanić su uspjevali parirati realno jačem protivniku kroz čitavih 40 minuta igre.

Utakmica je krenula loša za Puljane: Stoja odmah pravi 11 razlike (13:2) i činilo se da pravog dvoboja neće ni biti, međutim, gosti iz Pattinaggia se ne predaju i preko Puha (3 trice) i kapetana Sijamhodžića drže priključak. Tako se na poluvrijeme odlazi sa samo košem razlike za Stoju, 30:29.

U nastavku, domaći ponovo serijom preciznih napada odlaze na 10 razlike, te je Pula primorana ponovo hvatati priključak. U posljednjoj četvrtini, kod vodstva od 4 razlike za domaće, 'stari poznanik' Pule 1981, sudac Šverko sudi Sijamhodžiću nepostojeće korake, Stoja poentira i tu se gase nade gostiju u preokret. U posljednjim minutama Stoja rutinirano privodi utakmicu kraju uz nekoliko atraktivnih zakucavanja Pušića koji gledatelje dižu na noge.

Kod Pule 1981, pored standardno dobrog Sijamhodžića i preciznog Puha, treba pohvaliti i sjajnu partiju mladog Aljoše Konjevića koji je odlično zamjenio indisponiranog Dinu Rakića, dobru obranu Ante Graše na uvijek opasnom kapetanu Stoje Daliboru Mezuliću, te rutinera Luku Božića, koji je unatoč problemima s koljenom kvalitetno pomogao u minutama provedenim na parketu. Kod Stoje pak, najbolji je bio Vedran Pušić s 31 postignutim košem, te novopridošli centar Ceranja sa 15, Gligorović sa 13 i Mezulić sa 9.

Za kraj, čestitke Stoji na zasluženoj pobjedi i odlično organiziranoj utakmici, te navijačima na fantastičnoj atmosferi. Još je jednom potvrđeno da košarka živi u Puli, te da su Puljani željni košarke. Stoga već sada pozivamo navijače u subotu u Pattinaggio na Istarski derbi Pula 1981-Ghia Staff u kojem se igrači trenera Tomića žele ekspresno vratiti na pobijednički kolosjek.

Stoja - Pula 1981 74:64 (18:10, 12:19, 26:18, 18:17)

Stoja: Dasko, N. Gržinić, Crnjac, Mezulić 9, Minić, Ivanišević-Sotošek, Gligorović 13, Tumpić 6, F. Gržinić, Ceranja 15, Pušić 31.
Pula 1981: Sijamhodžić 17, Licul, Božić 5, Maurel, Štifanić 6, Vinko, Urošević 7, Škoro, Grašo 2, Konjević 6, Rakić 6, Puh 15.

Tweet

Posljednje novosti