Prijem u Općini Medulin za paraolimpijku Mikelu Ristoski

0
Danial Altemin, Damir Demarin, Mikela Ristoski i Davor Peruško
Danial Altemin, Damir Demarin, Mikela Ristoski i Davor Peruško

Općina Medulin je 20. studenoga upriličila prijem za Mikelu Ristoski, atletičarku AK "Medulin" iz Medulina koja je nedavno ostvarila zapažene rezultate u atletici za osobe s intelektualnim teškoćama.

Atletičarka iz Medulina okitila se naslovom europske prvakinje u skoku u dalj nakon što je s preskočenih 5,44 metra "pomela konkurenciju" na IPC Europskom prvenstvu u atletici za osobe s invaliditetom u velškom Swanseaju. Na ovo glavno natjecanje sezone mlada je Puljanka stigla s već tri ovogodišnje medalje, jer je prvo zlato osvojila na 60 metara na dvoranskom SP-u, a potom je osvojila zlato u troskoku s novim svjetskim rekordom, 11,70 metara te srebro u utrci na sto metara na INAS Europskom prvenstvu osoba s intelektualnim teškoćama. Uz svjetski rekord, Mikela je ujedno svugdje obarala i svoje osobne rekorde. Prijemu u Općini su prisustvovali zamjenik načelnika Općine Medulin Damir Demarin, predsjednik Sportske zajednice općine Medulin Davor Peruško te Mikelin trener Danial Altemin.

Rezultati koji obvezuju na realizaciju strategije razvoja sporta

Zamjenik Demarin čestitao je Mikeli na izvrsnom uspjehu te joj uručio buket i uz simbolične poklone zaželio odlične rezultate na budućim paraolimpijskim igrama, a čestitao je i treneru na odličnim rezultatima. Demarin je rekao da ovi rezultati obavezuju Općinu na ostvarenje plana o realizaciji strategije razvoja sporta koji je Općina usvojila te da se izgrade objekti koji su nužni i ostalim sportašima za normalno djelovanje i treniranje. Nažalost, istaknuo je Demarin, perspektive u donošenju proračuna nisu sjajne pošto se proračunski prihodi smanjuju iz godine u godinu, a rezultat toga je da masa novca za sport ne raste. Rješenje bi, kaže, trebalo naći u javno-privatnom partnerstvu, posebno se osvrnuvši na lokalni Arenaturist, od kojega Općina očekuje da se aktivno uključi u razvoj infrastrukture za potrebe sporta, što je ujedno i u njihovom interesu, a s ciljem razvoja sportskog turizma.

Demarin je zaključio da je cilj općinske vlasti riješiti kompletnu infrastrukturu za sport kroz projekt „Medulin aktiv“ tokom sljedećih deset godina, čime bi uz ostalo dobili i bazen te nogometni stadion.

Mikela trenira devet puta tjedno

Trener Altemin kratko je istaknuo je kako je izuzetno zadovoljstvo raditi s Mikelom, koja ternira devet puta tjedno, vrijedna je i sluša savjete bez prigovora.
Davor Peruško čestitao je Mikeli ispred Sportskog saveza Općine Medulin, istaknuvši kako Savez ali i Općina ne mogu adekvatno uzvratiti njezinom radu i rezultatima s obzirom da općina nema atletski teren, te stoga Mikela mora trenirati na stazi u Puli. To je, kako kaže Peruško, problem ne samo Medulina ili Pule već cijele Istre. Peruško je naglasio da očekuje da će Savez u suradnji s Općinom Medulin uspjeti realizirati zacrtanu strategiju razvoja sporta, i time uzvratiti za zasluge Mikeli, ali i ostalim sportašima kojima općina obiluje, ali nemaju svi mjesto gdje mogu kvalitetno trenirati. Gradnja atletskog stadiona u ovom trenutku bila bi  prevelika investicija, a rebalansom proračuna s dobivenih 1,3 milijuna kuna između ostalog se održavaju i sportske dvorane u Medulinu i Banjolama. Peruško je zaključio kako mogu biti zadovoljni ako se dodijeljeni iznos još i ne smanji.

Na kraju je Mikela, primivši buket od zamjenika načelnika, zahvalila posebice Općini Medulin na dosadašnjoj potpori te svom treneru, dodavši da će  još intenzivnije trenirati kako bi što bolje rezultate donijela klubu i Medulinu.

Mikela Ristoski
Mikela Ristoski
Danial Altemin i Damir Demarin s poklonom za Mikelu Ristoski
Danial Altemin i Damir Demarin s poklonom za Mikelu Ristoski

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa