Počinju radovi na havarijskim ispustima crpnih stanica u Funtani

0
Crpna stanica havarijskog ispusta
Crpna stanica havarijskog ispusta

Sukladno Planu gradnje  komunalnih vodnih građevina na području Općine Funtana i temeljem  prethodno provedenog postupka bagatelne nabave radova na crpnim stanicama, u utorak, 18. studenog, potpisan je „Ugovor za izvođenje radova na produljenju havarijskih ispusta crpnih stanica CS-7 Bijela uvala, CS-8 Perila i CS-9 Hoteli Funtana“.

Slopljen s tvrtkom Hidro-sub d.o.o. iz Poreča čija je ponuda bila najpovoljnija sukladno kriteriju odabira u svim grupama predmeta nabave. Sveukupna vrijednost ugovorenih radova je 390.359,00 kuna bez PDV-a.

Prema  riječima Milana Lakovića direktora Odvodnje Poreč d.o.o. predmetnim ugovorom prema  projektnoj  dokumentaciji  izrađenoj  po  tvrtki  „IG projektiranje, inženjering i hidrogradnja „ d.o.o. iz  Labina, izvesti će se produljenje postojećih havarijskih ispusta: crpne stanice 7 za 150 dužnih metara, crpne stanice 8  za 90 dužnih metara i crpne stanice 9 za 150 dužnih metara, tako da će svi predmetni ispusti točku izlijevanja u slučaju akcidenta imati na 300 metara od linije lokalne plaže.

"Udaljavanje otpadnih voda od obale produljenjem havarijskih ispusta znatno će se smanjiti onečišćenje plaže u slučaju kvara na crpnoj stanici", rekao je direktor Laković, dodavši da se radovi planiraju izvesti u roku 90 dana.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa