Katarina Jurić nova pulska dječja gradonačelnica

0
Članovi Dječjeg gradskog vijeća Pule sa zamjenicom gradonačelnika Elenom Puh Belci  i bivšim dječjim gradonačelnikom Mariom Tomašićem
Članovi Dječjeg gradskog vijeća Pule sa zamjenicom gradonačelnika Elenom Puh Belci i bivšim dječjim gradonačelnikom Mariom Tomašićem

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana prava djeteta 20. studenog je  održan izbor drugog po redu pulskog dječjeg gradonačelnika kojeg su birali članova Dječjeg gradskog vijeća Grada Pule. Nova pulska gradonačelnica je Katarina Jurić, učenica osmog razreda OŠ Šijana, a dok je za zamjenika izabran Niko Vujić također učenik osmog razreda OŠ Centar.

Izboru su nazočili zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci, voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Ileana Zahtila Blašković te dosadašnji dječji gradonačelnik Mario Tomašić.

Elena Puh Belci uvodno je pohvalila prethodni saziv koji je kako je kazala inicirao veliki broj aktivnosti i započeo razne projekte te za svoj trud dobio i brojne nagrade. „Vjerujem kako će novi saziv biti još bolji, a mi se veselimo njihovom uključivanju u projekte koji slijede“ kazala je Puh Belci te je nadodala kako je participacija djece kroz Dječje gradsko vijeće vrlo bitna gradskoj upravi, jer omogućava mladima da se izraze i daju mišljenje o problematici koja se na njih odnosi.

Katarina Jurić i Niko Vujić
Katarina Jurić i Niko Vujić

Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća kazala je kako Dječje vijeće broji 20 članova, po dva iz svake pulske osnovne škole. Nadodala je kako se članovi Dječjeg gradskog vijeća sastaju minimalnu dva puta mjesečno gdje kroz neformalne razgovore dolaze do tema koje su od velikog značaja za njihovu generaciju, a Grad osluškuje njihove potrebe te ih nastoji kroz razne projekte i realizirati. Osvrnula se i nekoliko važnih projekata koje su realizirali, među kojima su se našli oni nešto značajniji poput uređenja pulskih parkova, humanitarnih čajanki te raznih susreta na državnoj razini.

Nakon što je većinskim glasovima izabrana, Katarina Jurić obratila se riječima „ispred mene je sada veliki izazov i nadam se da ću biti dostojanstvena nasljednica Marija, našeg prvog dječjeg gradonačelnika“. S njom se složio i njezin zamjenik Niko te je nadodao kako će nastojati aktivirati se na još više projekata. Nakon što je čestitao svojoj nasljednici dosadašnji dječji gradonačelnik zaključno je kazao kako mu je ovo bilo jako lijepo iskustvo koje će zauvijek pamtiti.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa