Istarski Bonnie i Clyde krali odjeću po rovinjskim buticima

20.01.2012 - 14:41
Dvije krađe mladi par je počinio u rovinjskoj Carerri
Dvije krađe mladi par je počinio u rovinjskoj Carerri

Za razliku od filmskog ljubavnog para Bonnie i Clyde, kojiu su pljačkli banke, istarski lopovski par zadovoljio se krađom odjeće. Naime, rovinjska je policija ulovila mladića i djevojku koji su krali odjeću po rovinjskim buticima. On ima 24 godine i živi u Bičićima, a ona je 21-godišnjakinja iz Pule. Oboje su 29. prosinca u prijepodnevnim satima iz jednog butika u rovinjskoj Carerri, iskoristivši gužvu i zauzetost 52-godišnje vlasnice, ukrali mušku jaknu vrijednu nekoliko stotina kuna. Potom su se uputili prema Ulici Carducci, gdje su 36-godišnjem vlasniku rekli da im iz skladišta donese odjevni predmet kako bi ga isprobali. Kada je vlasnik otišao u skladište mladi lopovski par je ukrao tri veste vrijedne oko 2 tisuće kuna.

S krađama po rovinjskim trgovinama istarski Bonnie i Clyde su nastavili 19. siječnja ujutro, kada su iz Varteksove trgovine u ulici Pietra Ive ukrali majicu i hlače vrijedne nešto više od tisuću kuna. Mladi kradljivci „pali“ su kada su ih policijaci zatekli s više odjevnih predmeta, a tijekom kriminalističkog istraživanja priznali su kako su odjeću nešto ranije ukrali iz butika u Ulici Carerra, oštetivši time 44-godišnju vlasnicu za više tisuća kuna. Potom su priznali i ostale tri krađe.  

Protiv 24-godišnjaka i 21-godišnjakinje slijedi podnošenje kaznene prijave u redovnom postupku, osim u jednom slučaju, za koji se postupak pokreće privatnom tužbom te će se oštećenoj osobi dostaviti podaci o počiniteljima, izvjestila je istarska policija.  

Tweet

Posljednje novosti