HSU–HNS: Izbori za mjesne odbore nisu smjeli biti kad i referendum

19.01.2012 - 19:40
Radenko Ognjenović, Mirjana Antonelić i Luka Stančić
Radenko Ognjenović, Mirjana Antonelić i Luka Stančić

Koalicija HSU– HNS na izbornim listama za vijećnike Mjesnih odbora svoje će kandidate imati u četiri mjesna odbora: u MO Veruda, Nova Veruda, Busoler i Sv. Polikarp–Sisplac.
Na pres konferenciji, održanoj 19. siječnja u Puli, predstavio se Radenko Ognjenović kao nositelj liste za Vijeće MO Veruda. Kazao je kako je razočaran što su izbori za predstavnike vijeća MO isti dan kad i odluka o ulasku u EU, 22. siječnja. Smatra kako su time naštetili izborima MO. „Izbornih mjesta za MO je samo 16, dok ih je za Referendum 43. Tako će većina građana koja izađe na Referendum odustati od glasanja za vijećnike MO jer im glasačko mjesto neće biti usput“, mišljenja je Ognjenović.

Mirjana Antonelić, nositeljica liste MO Nova Veruda rekla je kako su MO u ova teška vremena bitan faktor u pomoći potrebitim građanima i to kroz brojne socijalne programe. „Grad treba MO dati veće ovlasti, posebice u realizaciji programa. Više smo se puta obratili Gradu za pomoć i nismo dobili nikakav odgovor“, izjavila je. „Ne možemo reći da nemamo nikakvu suradnju s Gradom, ali ima prostora za puno više“, dodala je Antonelić koja je u MO Nova Veruda odradila već dva mandata. „Želimo da svima bude ugodno, lijepo i bolje u ovom gradu“, rekla je na kraju.

Treći i posljednji kandidat koalicije HSU–HNS koji se toga dana predstavio jest Luka Stančić, nositelj liste za MO Sv. Polikarp–Sisplac. Stančić, pak, ističe da mjesni odbor nije ukras te da u njima rade ljudi kojima je stalo da građanima poboljšaju uvjete za život. „Grad bi preko mjesnih odbora trebao slušati potrebe građana i njihove probleme“, smatra Stančić koji ističe da su za proteklih mandata riješili neke probleme svoga MO, ali da ih ima još mnogo. “Imamo more komunalnih i socijalnih problema koje sami moramo rješavati, nedostaje nam prava reakcija Grada“, veli Stančić uz napomenu da su neke probleme u MO riješili isključivo inicijativom pojedinaca. Pozvao je građane da im se jave jer u njihovom MO imaju potporu. Nositeljica liste za MO Busoler je Anita Vian, koja tog dana nije mogla nazočiti tiskovnoj konferenciji. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Tweet

Posljednje novosti