Batatijada u utorak na Eko tržnici u Šijani

0
Eko tržnica Šijana, utorkom popodne je već odavno postala mjestom druženja i kupovine zdravih ekoloških namirnica
Eko tržnica Šijana, utorkom popodne je već odavno postala mjestom druženja i kupovine zdravih ekoloških namirnica

Eko Tržnica Šijana u organizaciji udruge Istarski Eko Proizvod i suradnji građanske inicijative potrošača ekoloških proizvoda „Solidarna Pula“ i TZ Grada Pule ovog 4. studenog, organizira manifestaciju na temu batata pod nazivom „Batatijada“.

Batat je namirnica koja iz godine u godinu postaje sve popularnija zbog svojih nutritivnih karakteristika i dobrog okusa. Batat je prava riznica antioksidansa beta karotena i vitamina C i E, vrijedan je izvor kalija, dijetalnih vlakana, vitamina B6 i folne kiseline. Sadrži malo šećera i puno škroba, tako da je odličan izvor energije za sportaše, a odličan je i za dijabetičare jer uzrokuje mali i spori porast glukoze u krvi.

Zbog toga se mnogi okreću upotrebi ovog povrća, međutim zbog nekonvencionalnog okusa i načina pripremanja, mnogi odustaju od ove visoko vrijedne namirnice i upravo ovom manifestacijom, na kojoj će se moći kušati raznorazna jela od batata, želimo približiti batat svim sadašnjim i budućim potrošačima ovog zdravog povrća.

Degustacija jela i neobični recepti od batata

Eko tržnica Šijana, utorkom popodne je već odavno postala mjestom druženja i kupovine zdravih ekoloških namirnica koju su prepoznali građani Pule i građani šire okolice tako da i ovog utorka od 16 - 19 h pozivamo sve građane da se dođu podružiti na „Batatijadi“.

Na Eko tržnici Šijana očekuje Vas OPG Siljan s raznovrsnom ponudom povrća s naglaskom na batat, OPG Kovač i OPG Sirotić (A&Ž) s medom i proizvodima od meda, OPG Krušvar sa svježe meljenim brašnima, domaćim crvenim lukom i istarskim crvenim češnjakom, OPG Komić s prirodnom kozmetikom, OPG Komparić s proizvodima od smokava, OPG Martinović sa sirom, OPG Stipančić s proizvodima od lavande, a kao i svakog drugog utorka tu će biti i naša gošća OPG Alma Mihaljević iz Slavonije gdje možete kupiti izvrsne sokove od jabuke, ekološke jabuke i ostale jabučne prerađevine.

Članovi Udruge Istarski Eko Proizvod i Grupe Solidarne Razmjene Pula priredili su samo za vas prigodnu degustaciju zanimljivih jela od batata te neobične recepte za jela od batata. Dođite, degustirajte i družite se s nama na Eko tržnici Pula.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa