Buzet uvršten u kalendar Europskog enduro prvenstva!

30.10.2014 - 08:50
Da bude uz bok europskim enduro silama EMK Buzet je zaslužio na osnovu već poznate utrke
Da bude uz bok europskim enduro silama EMK Buzet je zaslužio na osnovu već poznate utrke

Govorili su da je kvaliteta utrke i organizacija na visokom nivou. Govorili su da će lobirati da se u Buzetu održi natjecanje najvišeg ranga. Govorili su i dogovorili da Europska enduro komisija EMK Buzet povjeri organizaciju jedne od najprestižnijih enduro utrka na Starom kontinentu. I tako su se najave delegata i iskusnih europskih vozača, koji već godinama sudjeluju na buzetskoj enduro utrci, obistinile! Jer Buzet će, pored Europskog prvenstva u brdskom automobilzmu, u 2015. biti domaćin i Europskom prvenstvu u enduru! Ima li ljepšeg poklona za deseti rođendan kluba?!

Da bude uz bok europskim enduro silama, EMK Buzet je zaslužio na osnovu već poznate utrke, ustrajnosti u promoviranju, postignućima i nesebičnoj potpori svih članova i simpatizera enduro sporta u kotlini podno Ćićarije.

- Novi je to izazov kojeg smo svi u klubu željni. Već imamo iskustvo u organizaciji nacionalnih prvenstava, ali ovo je nešto sasvim novo i drukčije. Doduše, nacionalno prvenstvo je napravljeno sukladno europskim propisima. Međutim, ovdje nema mjesta propustu! S terenom i specijalnim testovima nemamo problema, valja se još dobro ekipirati kako bi i organizacijski utrku odradili što je bolje moguće. Velik je to organizacijski zalogaj, a njemu se radujemo!, kazao je s osmijehom na licu Valter Majer iz EMK Buzet.

Buzetu, Istri i Hrvatskoj društvo u europskom kalendaru pravit će Italija, Finska i Njemačka

Buzetu, Istri i Hrvatskoj društvo u europskom kalendaru pravit će Italija, Finska i Njemačka. Za Hrvatsku je rezerviran 30. i 31. svibnja kada će na šarolikom buzetskom terenu svoje vještine imati priliku pokazati najzvučnija imena europske enduro scene. Uz europsko, održat će se i Alpe-adria te nacionalno prvenstvo. Očekuje se dolazak 160 vozača iz brojnih europskih zemalja: od Finske, Portugala, Austrije, Španjolske, Litve, Latvije pa do Italije i Slovenije.

Samom potvrdom o uvrštenju u najveći razred natjecanja u Europi, u EMK Buzet započele su i pripreme za ekstremnu i zanimljivu manifestaciju kojoj se svi ljubitelji adrenalina i oktana raduju, ali i s nestrpljenjem iščekuju.

KALENDAR EEC 2015.:
11./12.4. - Cantalice / Italy
30./31.5. - Buzet / Croatia
8./9.8. - Jämsä / Finland
31.10./1.11. - Ruedersdorf / Germany

Tweet

Posljednje novosti