Koga će Kajin više moći prozivati zbog nepoštenja i nemorala?

0
Damir Kajin na radnom mjestu
Damir Kajin na radnom mjestu

„Znam da u Hrvatskoj nema nikoga koji to u ovom trenutku ne bi napravio, pa ne želim ni ja biti štupido“, pokušao je Damir Kajin nespretno opravdati svoj zahtjev za jednodnevnim umirovljenjem kako bi sačuvao svoju povlaštenu mirovinu. I to onu istu „omraženu“ mirovinu čije je ukidanje najavljeno (i od birača pozdravljeno) u predizbornom programu njegove koalicije.

Za razliku od Kajina, ja sam uvjerena da u Hrvatskoj ima jako puno osoba, čije su moralne kvalitete neupitne, i koji nikada ne bi učinili ovakvu svinjariju. Sigurna sam da Vlado Gotovac, da je danas živ, to ne bi učinio. No, Kajinu je očito draže se uspoređivati s jednim drugim Vladimirom.

Kajin dalje kaže kako ni on ni njegova obitelj nemaju niti jednu dionicu i da nisu kupili niti jedan centimetar poljoprivrednog zemljišta. Valjda je time htio reći da ako je već bio štupido u vrijeme privatizacije, ne mora biti i sada. Po čemu se Kajin onda razlikuje od Cuccurina, osim po tome što Cuccurin nije htio biti štupido prije 20 godina, a Kajin to ne želi biti sada.

Da li nam je Kajin ovime poručio da bi, da je 90-ih imao priliku, i on postao tajkun. Jer, iskreno govoreći, ogromna većina privatizacija je sprovedena po zakonu. Možda neke nisu bile moralne, ali sve su bile po zakonu. Ali kome se jebe za moral, barem tako u sebi sada razmišlja Kajin.     

Kajin je u svoju obranu rekao i da nitko kao on u Saboru nije dijelio sudbinu svojih građana. To je potpuno pogrešno, jer onaj tko ima 15 tisuća kuna plaće (a za to nema nikakvu odgovornost, jer niti jedno radno mjesto ne ovisi o njegovom radu) nikako ne može dijeliti sudbinu svog naroda.

Uostalom, po čemu je njegov rad vrijedniji od rada nas ostalih? Po čemu je to Kajin (kao i svi ostali zastupnici), zaslužio imati dvostruko, pa i četverostruko veću penziju od ostalih građana?

Ovim ispadom Damir Kajin je, nažalost, dotaknuo moralno dno i zauvijek si je oduzeo pravo da ikada više ikoga u ovoj državi proziva zbog nepoštenja i nemorala. Kajin je ovime pokazao da je isti kao i oni koje godinama kritizira, a njegova ocjena „kako ne želi biti štupido“ samo je varijacija na „tko je jamio, je jamio“ Ljube Česića Rojsa. S time što mi je Rojs na kraju ispao iskreniji, jer barem nikada nije glumatao da je neka poštenjačina.

Ovo Kajinovo moralno posrtanje isto mi je kao kada bi muškarac, koji je godinama gradio imidž na homofobiji, odjednom priznao da je homoseksualac. Bit će doista zanimljivo vidjeti kako će Damir Kajin glasati kada zakon o ukidanju povlaštenih mirovina dođe na dnevni red Sabora. Ako bude glasao za ukidanje, pokazat će da je veliki licemjer, ako pak glasa protiv ukidanja, onda ćemo samo moći konstatirati da je zalutao na listu Kukuriku koalicije i da mu idući korak može biti jedino prelazak u nezavisne zastupnike. (Eleonora Vlačić)     

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa