Za Brijuni rivijeru prihvaćena samo ponuda Danka Končara

0
Danko Končar
Danko Končar

Povjerenstvo Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture javno je 16. siječnja, u sjedištu društva Brijuni Rivijera d.o.o. u Puli, otvorilo ponude za dodjelu koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja luka posebne namjene i to za „luku nautičkog turizma Sveta Katarina“ i „Luku 2“, na lokaciji razvojnog programa Brijuni-Rivijera „otok Sv. Katarina-Monumenti“.

Pristigle su dvije ponude, jedna od Kermas Vod Četiri d.o.o. sa sjedištem u Vodnjanu, vlasnika Danka Končara i druga od Stangl Consult Gmbh c/o Revivisco d.o.o. sa sjedištem u Zagrebu, Nijemca Stefana Stangla. Ova potonja je ocijenjena kao nepotpuna s obzirom da je dio dokumentacije bio na engleskom jeziku te kao takav nije razmatran i suprotan je natječaju. Osim toga nisu priloženi ni neki dokumenti, izostao je i plan investicija, podaci o izvoru financiranja, novih radnih mjesta i sl.

Ponuda Danka Končara ocijenjena je potpunom. Njegova tvrtka Kermas Vod Četiri d.o.o. je ponudila iznos planirane ukupne investicije od ukupno 29.971.611,00 eura i planiranu zaposlenost 160 osoba. Kao izvori financiranja, navedena su dva kredita, odnosno 70 % ponude financirat će se iz kredita, dok će preostali dio biti financiran iz vlastitih sredstava. Bankovnu garanciju dat će Erste banka. Također, ovo je društvo ponudilo stalnu koncesijsku naknadu od 2,20 kuna po metru kvadratnom, a promjenjivi dio u iznosu od 2,10 % od ukupnog godišnjeg prihoda. Kako je izvjestila Marina Halužan, glasnogovornica Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, Odluka o odabiru najpovoljnijeg ponuditelja za davanje koncesije donijet će se do 15. ožujka 2012. godine. (Roberto Matković)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa