Planinari Udruge slijepih Istarske županije pješačili na Parenzani

0
U tri sata hoda prevaljeno dvanaest kilometara "Paranzene"
U tri sata hoda prevaljeno dvanaest kilometara "Paranzene"

Desetak članova Planinarsko rekreativnog kluba slijepih Istarske županije u suradnji sa Biciklističkim klubom slijepih Istarske županije – Tandem i Udrugom slijepih Istarske županije sudjelovalo je na „19. Biciklističkom maratonu Parenzana – Vižinada Istra“, kategorija rekreativna šetnja, koji se 28. rujna održao u Vižinadi.  Udruge su se u rekreativne aktivnosti uključile u sklopu dvog redovnog programa financiranog putem lokalne samouprave.

Članovi Udruge slijepih Istarske županije aktivno sudjeluju na „Parenzani“ od 2011. godine. Do sada su uvijek birali vožnju na tandem biciklima prilagođenim osobama sa smetnjama vida, a ove su se godine odlučili okušati u nešto drugačijoj disciplini. Oduševljenim članovima i volonterima USIŽ-a trebalo je otprilike tri sata prosječnog hoda da prevale put od dvanaestak kilometra, koji je, kako kažu, bio prožet brdašcima, šarolikim terenom i prekrasnom prirodom. 

„Ovim putem zahvaljujemo organizatoru na stručnosti i pažnji koja je pružena slijepim osobama“, jednoglasno su izjavili članovi i volonteri USIŽ.

Članovi USIŽ na rekartivnoj šetnji
Članovi USIŽ na rekartivnoj šetnji "Parenzanom"
Svi sudionici rekreativne šetnje
Svi sudionici rekreativne šetnje "Parnezanom"

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa