Gradonačelnik Miletić dodijelio stanove Ireni Hrstić, Valentini Piutti Košir i Dragici Pleša

0

Među donesenim aktima gradonačelnika Pule Borisa Miletića, krajem prošle i početkom ove godine je i odluka o kupnji stana u Mutilskoj ulici. Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama, kao investitor i prodavatelj stanova iz Programa POS-a, ponudila je kupnju jednog neprodanog stana Gradu Puli. Ukupna kupoprodajna cijena bi se u tom slučaju umanjila za iznos vrijednosti zemljišta, komunalnog doprinosa te opremanja komunalnom i drugom infrastrukturom, kao i za troškove projektne dokumentacije, financirane od strane Grada.

Odlučeno je i da će se dati u najam stan za službene potrebe Ireni Hrstić, zaposlenoj u Općoj bolnici Pula, koja će stan koristiti sama. Stan se nalazi u stambenoj zgradi u Puli, Marulićeva 12, a ugovor o njegovu najmu zaključuje se na određeno vrijeme, odnosno za vrijeme trajanja zaposlenja u Općoj bolnici Pula, za koje vrijeme korisnik obavlja opće korisne poslove za Grad Pulu. Ostali razlozi koji mogu predstavljati razlog za raskid ugovora o najmu stana propisani odredbama Odluke Grada Pule o davanju stanova u najam i odredbama Zakona o najmu stanova.

Uz to, Grad Pula će s Valentinom Piutti Košir zaključiti Ugovor o najmu stana sa zaštićenom najamninom u ulici Jurja Žakna 4. Naime, prijedlogom Odluke uređuje se pitanje priznanja statusa člana obiteljskog domaćinstva najmoprimca Grada Pule Brana Attilia te zaključivanje ugovora o najmu stana sa zaštićenom najamninom. S obzirom da nije sporna činjenica da je Valentina Piutti Košir bila član domaćinstva sada pokojnog Brana Attilia, nakon njegove smrti stekla je prava i obveze zaštićenog najmoprimca. Stoga se predlaže se da se s njom zaključi Ugovor o najmu stana i da se prizna status člana domaćinstva njezinom suprugu Borisu Košir.

Isto tako, odlučeno je da se u najam da stan Dragici Pleša, koja će stan koristiti sa suprugom Marijanom Pleša, u Divkovićevoj 6 u Puli. (Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa