Prvi i jedini hostel u Puli privlači putnike iz brojnih zemalja

0

Novi Zeland, Španjolska, Australija, Japan, Belgija, Portugal, Kina, tek su neke od zemalja iz kojih su sve gosti novootvorenog hostela Pipištrelo, smještenog u samom centru Pule. Hostel, star svega dva mjeseca, smješten je nedaleko Foruma i osim onog na Ferijalnom, jedini tj. prvi u središtu grada. Pipištrelo se smjestio na rivi, u Flacijusovoj ulici, pa pogled s prozora ukrašenih neobičnim, šarenim i velikim posudama za cvijeće u koje je posađena lavanda, puca na more i impozantne uljanikove dizalice.

Na ulazu su nas dočekali ljubazni domaćini, a već na hodniku susreli smo Portuglaca Sergija, koji nam je rekao da je hostel više nego ugodan za boravak. Dopustio nam je da zavirimo u njegovu maštovito uređenu sobu kojoj je tema glazba, a i ostale su sobe tematski uređene pa se tako ovdje nalazi filmska, soba stripa, tzv. play room ili igraonica, soba poezije te soba proze, u kojoj smo upoznali Alice i Ariannu iz Italije. Njima je prijatelj iz Pule preporučio ovo mjesto i oduševile su se: „Osim što je smješten na super lokaciji, hostel je maštovito uređen i u njemu je više nego lijepo boraviti“, rekle su nam gotovo u glas.

A za maštovitost, umjetnost i dizajn zaslužni su Noel Mirković, Saša Ergotić, Oleg Morović i Robert Zajc, koji su iskoristili svoju kreativnost na najbolji mogući način i ovim neobično uređenim mjestom udahnuli novi izgled u starom dijelu grada.

Neobična knjižnica iz koje gosti ne posuđuju, nego uzimaju knjige i ostavljaju svoje.
Neobična knjižnica iz koje gosti ne posuđuju, nego uzimaju knjige i ostavljaju svoje.

Portugalac Sergio u glazbenoj sobi.
Portugalac Sergio u glazbenoj sobi.

Talijanke Alice i Arianna u sobi proze.
Talijanke Alice i Arianna u sobi proze.

U Pipištrelu je moguće koristiti kuhinjicu i besplatan Internet, a na stubištu se nalazi i neobična knjižnica iz koje gosti ne posuđuju, nego uzimaju knjige, a u zamjenu ostavljaju neku drugu, svoju knjigu i to s posvetom. Naime, u nju zapisuju relaciju svojih putovanja – mjesto odakle su došli i gdje nakon Pule putuju. A dolaze uglavnom brodom Bišovo ili pak nekim od Ryanairovih letova.

U šest soba ukupno se može smjestiti 17 gostiju. U protekla dva mjeseca sobe su uglavnom bile pune, a svoja će vrata imati otvorena i tijekom čitave zime. Cijene se kreću od 131 kunu na gore, a zainteresirani sve informacije ili rezervacije mogu dobiti na broj 052 393 568 ili putem e-maila infoipistrelo.com. A za uputiti pozdrav iz Pipištrela, najbolje su razglednice koje su također osmislili mladi umjetnici, a njima uz šaljive komentare gosti mogu poslati pozdrave iz Pule, ali i samog hostela. Jedan od napisa glasi: „I don't miss you at all!“, u prijevodu „Uopće mi ne nedostajete“, što možda najbolje odražava dojam koji na svakog putnika namjernika ostavlja ovo mjesto. (Tekst i foto: Paola Albertini)

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

KERAMIČAR/KA

Do: 30.09.2020.

BUZET, ISTARSKA ŽUPANIJA

ARMIRAČ/ICA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A DIMNJAČAR/KA

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA

POMOĆNI/A RADNIK/ICA U GRAĐEVINARSTVU

Do: 30.09.2020.

PULA-POLA, ISTARSKA ŽUPANIJA