Jakovčić u Bruxellesu o zabrani izvoza proizvoda EU-a u Rusiju

0
Ivan Jakovčić (Foto: T. Krasnec)
Ivan Jakovčić (Foto: T. Krasnec)

Zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu Ivan Jakovčić sudjelovao je 4. rujna u radu sjednice Odbora za poljoprivredu gdje se raspravljalo o razmjeni gledišta s predstavnicima Europske komisije vezano za zabranu izvoza prehrambenih proizvoda EU-a u Rusiju.

Ovom je prigodom zastupnik IDS-a u Europskom parlamentu izjavio kako zabrana može izazvati velike štete i za hrvatske proizvođače prehrambenih proizvoda koji posluju na ruskom tržištu. Europska komisija, mišljenja je Jakovčić, treba hitno tražiti dugoročna rješenja otvaranjem novih trećih tržišta, poticanjem veće upotrebe mliječnih proizvoda, te voća i povrća u školama, kao i potporama proizvođačima koji trpe ili će pretrpjeti štete po uzoru na već uvedene potpore za određene proizvode.

„Za Hrvatsku bi, kao i za druge mediteranske zemlje, bilo važno uvođenje potpora kojima bi se umanjila šteta proizvođačima citrusa s naglaskom na proizvođače mandarina, s obzirom da je upravno njima Rusija bila važno izvozno tržište“, zaključio je Ivan Jakovčić.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa