Pula: Pijavica podigla auto i bacila ga na kuću

0
Fiat uno potpuno je izgorio (foto: 24 sata)
Fiat uno potpuno je izgorio (foto: 24 sata)

„Nisam dobro i još sam u velikom šoku. Vjetar mi je doslovno podigao parkirani automobil u zrak i bacio ga na garažna vrata! U trenutku je planuo i cijeli je izgorio“, rekla je Silvana B. (47) iz Pule za 24 sata.

U nedjelju, 31. kolovoza navečer s obitelji je spavala u kući, sve ih je probudio alarm iz automobila. Od auta ostala samo hrpa izgorjelog lima „Istrčali smo i vidjeli da je auto u plamenu. Zbog udara i plamena oštetila su se i garažna vrata te dio fasade kuće“, dodala je.

Silvanini susjedi u Paduljskom putu pretpostavljaju da je samo pijavica mogla dignuti u zrak Fiat Uno, koji je bio parkiran na metar od garaže. Sad je od njega ostala samo hrpa izgorjelog lima.

„Znao sam vidjeti da nevrijeme i pijavica čupaju stabla, ali nisam nikada doživio da podigne auto. Je li se vozilo zapalilo prije udarca u kuću ili nakon toga, ne znam. To će policija još utvrditi“, rekao je dežurni pulski vatrogasac.

Pulski vatrogasci dojavu o požaru dobili su u 23.18 sati i odmah su krenuli na intervenciju. „Došli smo s vozilom i ekipom od pet vatrogasaca, a vatru smo u potpunosti ugasili deset minuta poslije ponoći. Znao sam vidjeti da nevrijeme i pijavica čupaju stabla, ali nisam nikada doživio da podigne auto. Je li se vozilo zapalilo prije udarca u kuću ili nakon toga, ne znam. To će policija još utvrditi. Na svu sreću, nije bilo ozlijeđenih“, rekao je dežurni pulski vatrogasac.

Policija kaže kako je vozilo planulo zbog neispravnih instalacija. Inače, meteoalarm je upravo za nedjelju izdao crveno upozorenje za područje Istre, što je značilo jako pogoršanje vremena uz moguće štete.

U Istrametu kažu kako je olujno nevrijeme zahvatilo veći dio Istre u noći na ponedjeljak. „U Puli je puhao vjetar i do 70 kilometara na sat, a najviše je puhalo podno Ćićarije, čak do 100 kilometara na sat. Razumljivo je da takav vjetar može prouzročiti veću štetu“, rekli su u Istrametu.

„Još ne mogu vjerovati što se dogodilo, od šoka cijelu noć nisam spavala“, kaže Silvana. Pulski vatrogasci su u noći na ponedjeljak morali pet puta intervenirati. Nevrijeme je počupalo nekoliko stabala, a morali su i piliti grane koje su tijekom jakog nevremena pale na kamp-kućicu u Puli, piše 24 sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa