Istarski saborski zastupnici kod Jakovčića, Kajin na skijanju

0
Sastanku se se odazvali Valter Boljunčić, Giovanni Sponza, Peđa Grbin, Nedžat Hodžić, Silvano Hrelja, Furio Radin i Tanja Vrbat. Damir Kajin izostao je zbog odlaska na skijanje, dok su Nansi Tireli i Ada Damjanac zbog obaveza bile u Zagrebu
Sastanku se se odazvali Valter Boljunčić, Giovanni Sponza, Peđa Grbin, Nedžat Hodžić, Silvano Hrelja, Furio Radin i Tanja Vrbat. Damir Kajin izostao je zbog odlaska na skijanje, dok su Nansi Tireli i Ada Damjanac zbog obaveza bile u Zagrebu

Istarski župan Ivan Jakovčić i predsjednik Skupštine Istarske županije Dino Kozlevac 9. siječnja su se prvi put sastali s novoizabranim zastupnicima u Hrvatski sabor iz Istre. Sastanak, organiziran u zgradi županije u Puli, postat će tradicionalan i održavat će se otprilike svaka tri mjeseca ili po potrebi, rečeno je tom prilikom, a svi su novoizabrani zastupnici izrazili zadovoljstvo susretom i složili se u jednom – istarski se projekti moraju realizirati.

Na sastanku su, uz župana i predsjednika Skupštine, prisutni bili županovi zamjenici Viviana Benussi i Vedran Grubišić, pročelnici Oriano Otočan i Alen Damijanić te novoizabrani zastupnici: Valter Boljunčić, Giovanni Sponza, Peđa Grbin, Nedžad Hodžić, Silvano Hrelja, Furio Radin i Tanja Vrbat. Damir Kajin izostao je zbog odlaska na skijanje, dok su Nansi Tireli i Ada Damjanac zbog obaveza bile u Zagrebu.

„U jednosatnom razgovoru bilo je govora o očekivanjima Istre od nove Vlade, koja su velika. Mogu reći da smo zadovoljni održanim razgovorom. Zaključili smo, naime, da je velika potreba za realizacijom projekata u Istri i složni smo u tome da treba ispuniti očekivanja građana Istre koji su za nas glasali“, izjavio je Jakovčić po završetku sastanka.

Viviana Benussi, Dino Kozlevac, Vedran Grubišić i Miodrag Čerina
Viviana Benussi, Dino Kozlevac, Vedran Grubišić i Miodrag Čerina

Radin je u obraćanju novinarima kazao kako su se složili i oko decentralizacije političke moći te kao izuzetno bitnim istaknuo zaštitu talijanske manjine u Istri.

Kozlevac je rekao kako je ovakav susret doista bio potreban i ponovio da očekuju realizaciju projekata jer će tako prvenstveno opravdati povjerenje građana. „Sada kada smo ovako brojni u Saboru konačno ih možemo realizirati i na taj način prebroditi tešku situaciju u državi“, zaključio je.

Novinarima se obratio i Hrelja koji je također napomenuo veliki značaj istarskih sabornika u Zagrebu. „Tri dana u tjednu bit ćemo u Zagrebu, stoga ćemo imati dovoljno vremena i prilike za koordinaciju oko aktivnosti. Vremena nisu laka, pa moramo svu kreativnost uložiti u realizaciju projekata, u tome sudjelovati na sve načine, posebno putem EU fondova, kako bi se oni u konačnici i realizirali“, rekao je.

Vrbat je izjavila kako, poučena dosadašnjim iskustvom rada u Saboru, zna da je dobra komunikacija ključna pa je stoga župan na održanom sastanku od svih dobio podršku. Kao goruće projekte koji imaju prednost u realizaciji, izdvojila je izgradnju nove pulske bolnice i sveučilišnog kampusa u Puli.

Nedžad Hodžić istaknuo je, pak, kako će kao predstavnik manjina davati podršku svim projektima u Istri i naglasio da je Istra perjanica hrvatskog gospodarstva i turizma. „Potrudit ćemo se da tako i ostane“, rekao je na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa