Za vikend tradicionalna fešta Šistova u Baratu

0
Placa u Baratu
Placa u Baratu

Ovog se vikenda u Baratu održava tradicionalna pučka fešta "Šistova". U srcu Prikodrage, u petak i subotu 08. i 09. kolovoza i ove će se godine obilježiti sa raznovrsnim programom. Povodom Šistove, pod pokroviteljstvom Općine Kanfanar, BK Barat po sedmi će put biti domaćin otvorenog boćarskog turnira u parovima. Turnir će ponovo imati i predznak međunarodni, a parovi će se kroz dva dana natjecati na jogima u Baratu, Selini, Ladićima, Vidulinima, Sv. Lovreču, Sošićima i Šorićima.

U petak u 17 sati započinje tradicionalni boćarski turnir parova koji ove godine broji čak 64 muška i 6 ženska para. Istoga dana u 19 sati održati će se i turnir u gađanju s fijondami. Završnica boćarskog turnira započinje u subotu u 16 sati, a utakmica koja će odlučiti o pobjedniku turnira predviđena je u 21 sat. Domaćini su osigurali bogate nagrade do 8. mjesta, a nakon turnira slijedi zabavni program uz Tići band te tradicionalni vatromet u pola noći. Svojim će nastupom publiku razveseliti i KUD Dvigrad iz Kanfanara.

Ovu tradicionalnu feštu godinama posjećuju stanovnici s područja Općine Kanfanar i šire okolice, pa se za Šistovu (naziv po Sv. Sikstu/Šistu) isto očekuje i ove godine. Kako i priliči, uz dobru zabavu biti će i ića i pića, pa je to sasvim dovoljno razloga da se pridružite i Vi. Organizatori pozivaju sve da dođu i uživaju u pjesmi, plesu i zabavi. (Ivan Ban)

PROGRAM

Petak, 8. kolovoza
17:00 Boćarski turnir u parovima
19:00 Natjecanje u gađanju "fjondama"

Subota, 9. kolovoza
16:00 Boćarski turnir (nastavak)
21:00 Zabavni program: Tići band
24:00 Vatromet

Crkva sv. Petra u okovima
Crkva sv. Petra u okovima

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa