Vodnjan: U petak Polenta kup, u subotu Bumbarska fešta

0
Trka na tovarima održat će se u subotu u 19 sati.
Trka na tovarima održat će se u subotu u 19 sati.

Vikend koji dolazi u Vodnjanu će biti vruć ne samo zbog temeprature već od bogate ponude programa koji vas očekuje.

Od 7. do 9. kolovoza bit će Dani otvorenih crkvi u Vodnjanu te ukoliko želite pogledati i uživati u čarima Vodnjanskih svjetionika, kako ih još nazivaju, bit će vam otvorena vrata crkvi: Crkve Sv. Roka, Crkve Sv. Katarine, Crkve Sv. Jakova, Crkve Sv. Gospe Karmelske, Crkve Sv. Martina i vrata Crkve Sv. Križa. Crkve su otvorene od 18 do 21 sat. Istovremeno su otvorene i sve galerije od 19 do 22 sata. Galerije koje možete posjetiti jesu: Palača Betica, El Magazein, Atelier Silvo Šarić, Apoteka, Ekomuzej Istrian de Dignan, Memorijalna zbirka "Vojvoda" i Cal Nova 1787.

Dan Grada Vodnjana

Već u četvrtak, 7. kolovoza, posebno će se obilježiti Dan Grada Vodnjana svečanom sjednicom s početkom u 20 sati. Gosti i uzvanici, građani Vodnjanštine okupit će se u starom „Torciu“ iza Palače Portarol. Večer će osvježiti nastup poznate pjevačice Tamare Obrovac koji će se održati iza Palače Portarol s početkom u 22 sata.

Polenta kup

Petak je posvećen tradicionalnom Polenta Cupu koji počinje u 20 sati na Narodnom trgu. U ovom gastronomskom natjecanju sudjeluju brojne poznate ličnosti iz Istre ali i šireg područja. Tako su svoje sudjelovanje potvrdili: Catunar Egidio, olimpijac Cernogoraz, Antonela Gregorović, dizajnerica, Baričević Paola voditeljica s TV Istre, glazbenik Krajcar Franko, glumice Doris Pinčić i Elena Orlić, Valter Matošević, rukometni reprezentativac, vinar Bruno Trapan te brojne druge ličnosti iz javnog života. No, petak je i u sportskom duhu tijekom jutarnjih sati jer će se već od 8.30 održati malonogometni turnir u organizaciji NK Vodnjan. Sajam kreativnosti održat će se istoga dana u Ulici Forno Grande s početkom u 18 sati.

Večer će kulminirati koncertom poznate grupe Gustafi koji kreću sa svirkom u kasnijim večernjim satima.

Bumbarska fešta

Tradicionalna 47. Bumbarska fešta delicija je za subotnji dan. I ova manifestacija ima svoje sportske trenutke tijekom jutra pa će tako uslijediti turnir u boćanju, nogometna utakmica između veterana i seniora NK Vodnjan, i drugi sportski događaji. Novitet ovogodišnjeg jutra je Aqua Fun Games za djecu od 4 do 16 godina. Od 9.30 do 11.30 na glavnom trgu omogućit će se djeci besplatno igranje s različitim rekvizitima na vodu, ali i timske igre, poligoni za zabavu i edukaciju, igre bez granica te brojne nezaboravne trenutke sve povezane uz vodu, ljeto, sport i kreativnost. Svi će dobiti face paint, a sudjelovanje je besplatno.

Trka na tovarima

Tradicionalna trka na tovarima održat će se u 19 sati. Start i cilj su na Narodnom trgu, a trka će se odvijati isključivo Trgovačkom ulicom. Parada alegorijskih kola predviđena je u 20 sati.

Za zabavne note i veselje dugo u noć na glavnom trgu pobrinut će se Lidija Bačić i grupa Night Express. Na Župnom trgu svirat će Duo Nevera, a na lokaciji pored gradske tržnice Duo Bevanda. Početak zabavnog programa planiran je od 21 sat.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa