Kajin kao dijete iz priče koje jedino iskreno kaže ono što vidi

0

Kao dijete iz priče koje jedino iskreno kaže ono što vidi, da je car gol, istarski zločesti dečko Damir Kajin ni nakon ulaska u Sabor u sastavu vladajuće koalicije nije zatvorio oči i kimao na prijedloge da hrvatski PDV bude među rekordnim u Europi. Tim je riječima u popularnoj Večernjakovoj rubrici obrazložen izbor Damira Kajina za Osobu tjedna.

U tekstu pod naslovom „Damir Kajin - hrvatski Robin Hood, koji je skupio brojne opomene, očito ostaje i dalje u oporbi“ nadalje piše: Dok se većina naroda u zanosi prepustila snažnim rukama vođa Kukuriku koalicije, koja kipti mladošću i iskustvom, Kajin je vjerojatni hrvatski PDV od čak 25 posto usporedio s onim u Srbiji 18 posto. Iako bi se saborskom zastupniku, koji je prikupio brojne opomene u Saboru moglo prigovoriti da svoje ideje ne pokuša progurati kao političar vladajuće koalicije, ipak je dobro što je upozorio na možda ključno pitanje hrvatskih javnih financija: rad na crno i sivo, ističući da on čini čak 30 posto hrvatskog bruto proizvoda.

Ministar financija Slavno Linić mogao bi bez brige spavati da se utjeraju porezi od svih što ih izbjegavaju na kojekakve načine, a koji se vrlo lako mogu otkriti i suzbiti. Samo da je volje zamjeriti se onima koji svoje zarade povećavaju izbjegavajući i varajući državu, prijavljujući radnike na pola radnog vremena ili ne izdajući račune, očekujući da oni koji sve plaćaju i za njih i njihovu djecu plate ceste, bolnice, škole i vrtiće, piše Večernji list.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa