Tusta je veliki optimist: Volja mi je snažna, pobijedit ću rak

0
Branko Črnac Tusta
Branko Črnac Tusta

Imunitet mi je slab pa ne idem puno među ljude, ali vjerujem da ću doći na koncert. Barem da vidim prijatelje iz Hladnog piva i ekipu, kaže Branko Črnac Tusta (55). Za pjevača KUD-a Idijoti, kojem su prije 11 mjeseci dijagnosticirali mikrocelularni karcinom, bivši bubnjar Atomskog skloništa Zoran Đorđević i njegova supruga Danijela organizirali su humanitarni koncert 3. veljače u pulskom klubu Uljanik. Nastupit će više bendova iz Istre, a iz Zagreba, osim Hladnog piva, dolaze i Psihomodo Pop te Robert Zuber, koji će biti voditelj. Svi će nastupiti besplatno. Pjevač Idijota tumore je imao u grlu i plućima. Prošao je sedam trodnevnih kemoterapija i 13 zračenja, a to mu je potpuno uništilo imunitet, piše 24sata.

- HZZO pokriva samo troškove kemoterapije. Lijekove za podizanje imuniteta i sve ostale moram kupovati sam. Samo na to trošim više od 6000 kuna na mjesec, a treba i živjeti - kaže pjevač Idijota. Prijatelji i kolege iz cijele bivše Jugoslavije već su skupljali novac za njega. Tusta priznaje kako ne zna što bi bez njihove pomoći.

- Bolest košta. Prvo se istroše tvoje rezerve, pa obiteljske - kaže glazbenik. Tumor iz grla sasvim mu se povukao, ali iz pluća nije i prijeti da će prijeći na mozak. Zato Tusta mora ići na preventivno zračenje mozga.

- Grlo mi je još spaljeno i nemam sline, ali sve će biti dobro. Liječnici kažu da ću moći pjevati. Za ozdravljenje treba volje i strpljenja, a meni toga ne nedostaje - ističe Tusta.

Prije tjedan dana, uz klasične lijekove, počeo je uzimati i homeopatsku terapiju bijelom imelom. U nju polaže velike nade. Tu terapiju plaća oko 2000 kuna na mjesec, a plaćat će i više kad bude morao povećati dozu, piše 24sata.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa