Jakovčić ne želi komentirati sukob s Kajinom

0
Ivan Jakovčić
Ivan Jakovčić

Na županovoj presici, održanoj 5. siječnja u Puli, novinari su htjeli čuti njegov komentar na izjave stranačkog kolege Damira Kajina vezane za PDV i njihove eventualne sukobe, odnosno nesuglasice. Naime, Kajin je otvoreno izrazio svoje neslaganje s najavama nove Vlade o uvođenju više stope PDV-a. „Ne želim to komentirati jer mislim da nije u redu medijski polemizirati“, rekao je Jakovčić i dodao kako u stranci kao i koaliciji, problema – nema.

Ipak, komentirao je povećanje PDV-a i kazao kako je u interesu Istre da se stvori diferencijalna stopa PDV-a. „Tako bi se građanima koji žive teško olakšalo, a oni koji imaju i kojima je bolje, trebali bi snositi veći teret“, smatra župan. Kaže kako na taj način oni koji imaju malo ne bi toliko osjetili teret krize. Izjavio je kako je za to da se i oni koji imaju nekretnine, a pritom i redovite prihode, više oporezuju. Uz to je i za veći porez na proizvode koji nisu neophodni, već luksuz.

„Onaj tko ima mora pomoći. PDV je dobra politika i taj stav branim“, naglasio je i dodao da ne ide kontra Kajina, ali i da je normalno da se ne slažu u svemu . „Kako bi to bilo da se u svemu slažemo?“, zapitao je na kraju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa