Kajin Jakovčića nazvao despotom i nije zadovoljan izborom IDS-ovih kadrova u Vladi

0
Damir Kajin i Ivan Jakovčić
Damir Kajin i Ivan Jakovčić

Intervju što ga je Damir Kajin dao novinaru Glasa Istre Bojanu Žižoviću definitivno je potvrdio da je jaz između njega i predsjednika IDS-a Ivana Jakovčića veći nego ikada. Iako je Kajin u intervjuu rekao kako „odnosi između njega i šefa prolaze različite faze, od nekomuniciranja do iskrene suradnje“, ne pamtimo ovako eksplicitnu, javnu i otvorenu kritiku Jakovčića od strane Kajina.

Kajin, naravno, kaže kako će „Jakovčić do idućih unutarstranačkih izbora imati njegovu punu podršku“, ali odmah dodaje da „se njega može iskorištavati, ali ne i ponižavati“, te da nije grijeh tražiti da se napravi dodatni korak u demokratizaciji stranke IDS“, jer da „nisu dinastija pa da se stranka prenosi s koljena na koljeno, niti despotija da se tijela koja bi trebala odlučivati isključuju“. Zanimljiva je i njegova tvrdnja da ne može u stranci biti „netko tko nosi, a drugi dijeli“, te da se „ne može dogoditi da tijela stranke ne odlučuju tko će otići u Zagreb“.

Naravno, Kajin je i u ovom intervjuu, kao dan ranije u Večernjem listu, najavio kandidaturu za predsjednika IDS-a.

Ako idemo u analizu Kajinovih riječi on očito smatra da je stranci dobar samo za prikupljanje glasova, a da ga se uopće ne konzultira kod drugih pitanja. Predsjednika stranke otvoreno naziva despotom i izgleda da nije sklon postepenom „prenošenju vlasti“ s Jakovčića na Miletića. Nije zadovoljan ni IDS-ovim kandidatima (ili nekima od njih) koji su predloženi za funkcije u novoj državnoj vlasti, a za sad su to Veljko Ostojić, Bernard Zenzerović, Edo Kos, Milan Antolović i Oriano Otočan. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa