Ozren Skender pronašao "zvončić" kazetne bombe u blizini sportskog aerodroma u Vrsaru

0
Cesta koja vodi prema sportskom aerodromu u Vrsaru
Cesta koja vodi prema sportskom aerodromu u Vrsaru

„Oko 20 metara od ceste u pravcu sportskog aerodroma Vrsar, 2. siječnja čistio sam šumu uz rub parcele, koju sam dobio u najam od općine. Oko 13 sati uočio sam predmet nalik na bombu i u trenutku me prožeo osjećaj kao da sam uočio poskoka spremnog za napad“, opisao nam je Ozren Skender iz Vrsara svoje nimalo ugodno iskustvo „susreta“ sa "zvončićem" kazetne bombe.

Kasetna bomba koju je pronašao Skender
Kasetna bomba koju je pronašao Skender

Skender je odmah označio mjesto te pozvao policiju. Djelatnici MUP-a potom su osigurali mjesto do dolaska stručnjaka za eksplozive, koji je bombu aktivirao, odnosno uništio dodatnim eksplozivom.

Skender podsjeća kako je očito riječ o zaostaloj bombi iz poznatog bombardiranja vrsarskog aerodroma prije 20 godina. „U međuvremenu je teren «očišćen» od strane policije i Hrvatskog centra za razminiranje, a uklonjena je i oznaka opasnosti“, čudi se Skender naglasivši da je prostor u pravcu aerodroma dosta frekventan, a da šumskim prečacima često prolaze lovci, gosti i domaći šetači, berači gljiva, biciklisti i drugi. Ozren Skender poziva na oprez građane, ali i akciju sigurnosnih službi i lokalne samouprave „jer opasnost očito još postoji“. (N.Č.)

Mjesto gdje je bomba pronađena
Mjesto gdje je bomba pronađena

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa