Za pulske poduzetnike Grad Pula izdvojio milijun kuna

0

S prvim danom Nove godine započela provedba projekta poticanja razvoja pulskog gospodarstva 1.000.000,00 + za dodjelu bespovratnih potpora poduzetnicima grada Pule. Naime, Grad Pula osmislio je paket mjera za poticanje razvoja malog gospodarstva u Puli.

Odlukom o poticanju razvoja malog gospodarstva kroz dodjelu potpora za razvoj poduzetništva u 2012. godini pod nazivom „1.000.000,00+“ pulskim će se poduzetnicima dodijeliti milijun kuna kao potpora za razvoj iz Proračuna za 2012. godinu.

Potpore će se dodjeljivati kroz: potpore za novo zapošljavanje; potpore za uvođenje inovacija u proizvodnju; potpore za početnike; potpore za ulaganje u standarde kvalitete; te potpore za korištenje obnovljivih izvora energije u gospodarstvu.

Poduzetnicima se također nudi mogućnost reprograma naplate dospjelog duga uzrokovanog gospodarskom krizom.

Ciljevi programa „1.000.000,00+“ su: ulaganje poduzetnika u inovacije i tehnologiju; samozapošljavanje mladih; poticanje zapošljavanja radnika izvan turističke sezone; poboljšanje poslovne i ulagačke klime; uključivanje ulagača u razvojne projekte grada; te povećanje učinkovitosti suradnje Grada Pule i poduzetnika.

Navedene potpore isplatit će se iz Proračuna Grada Pule i to iz sredstava poreznih prihoda koje u Proračun uplaćuju gospodarski subjekti. Na ovaj način će se sredstva prikupljena od gospodarskih subjekata koji djelatnost obavljaju na području Pule vratiti gospodarstvu u vidu potpora.

Više o programu zainteresirani poduzetnici koji djelatnost obavljaju na području grada Pule mogu pronaći na službenim stranicama Grada Pule www.pula.hr.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa