Hotel Sol Umag dobio certifikat halal kvalitete

0
Vili Bassanese, Arlen Brozić, Aldin Dugnjic, Elvedin ef. Posavljak i Mario Migles
Vili Bassanese, Arlen Brozić, Aldin Dugnjic, Elvedin ef. Posavljak i Mario Migles

Hotel Sol Umag postao je prvi hotel u Istri kojem je dodijeljen certifikat halal kvalitete koji se primjenjuje u području pružanja usluga hrane, pića i smještaja u ugostiteljskim objektima. Halal kvaliteta obuhvaća zdraviji način života zbog pojačane kontrole sastava i sirovina u proizvodima te potpunog izbjegavanja alkohola i svega što škodi ljudskom organizmu.

Certifikat je direktoru hotela Sol Umag&Residence Mariju Miglesu uručio Aldin Dugonjić, rukovoditelj Centra za certificiranje halal kvalitete u Zagrebu, jedine ovlašetene institucije Islamske zajednice u RH za izdavanje certifikata halal kvalitete za proizvode i usluge u Hrvatskoj. „Na razini Hrvatske jako je malo hotela koji imaju spomenuti certifikat i drago mi je da je upravo Sol Umag prvi hotel u Istri koji je uveo halal standard. Nadam se da će gosti koji traže halal kvalitetu prepoznati naša nastojanja da im pružimo uslugu koja u potpunosti odgovara njihovim navikama“, istaknuo je tom prigodom Migles.

Čak 13% ukupnog turističkog prometa dolazi od halal turizma, a radi se o turistima snažnijih financijskih mogućnosti. Halal turizam je u 2010. godini u svjetskoj turističkoj ponudi iznosio devet posto, s vrijednošću od oko 90 milijardi dolara, a 2013. godine taj je broj narastao na 12,3 posto. I halal prehrambena industrija bilježi rast u Hrvatskoj, a Hrvatska je i jedina zemlja Europske unije s jedinstvenom halal normom.

„Istraturist u svom poslovanju kontinuirano prati trendove s ciljem da unaprijedi i podigne kvalitetu svoje ponude. U skladu s interesima i potrebama gostiju, prepoznali značaj cjelokupne halal industrije i važnost halal certificiranja za naše goste. Posebno smo ponosni što upravo Istraturist, prvi u Istri  uvodi halal standarde u hotelsku ponudu“, rekla je prisutnima Arlen Brozić, direktorica korporativnih poslova Istraturista.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa