Otvoreno novo polivalentno igralište u Premanturi

0
Djeca na novom igralištu u Premanturi
Djeca na novom igralištu u Premanturi

Premanturci su 14. lipnja, na Dan sporta Općine Medulin, svečano otvorili novo polivalentno igralište smješteno na ulazu u naselje. Teren je moderno uređen i višefunkcionalan, s kvalitetnom podlogom, posebnom mekanom strukturom koja omogućuje ugodno trčanje, čuva zglobove i osigurava zaštitu od ozljeda pri padu.

Novi sportski teren zasigurno će pridonijeti razvoju sporta u Premanturi, ali i boljoj povezanosti sa sportašima iz ostalih mjesta općine, kroz organizaciju raznolikih natjecanja i turnira. Svečanost je započela od ranog popodneva, najprije dječjim nastupom, a potom turnirom u malom nogometu, a u kojemu su učestvovale ekipe iz svih krajeva općine.

Nastupile su sljedeće ekipe uz ostvarene rezultate; U9 NK Banjole – NK Medulin s rezultatom 1:2, te U11 NK Banjole – NK Medulin s rezultatom 0:1. U turniru u malom nogometu ekipe su bile podijeljene u dvije grupe. Grupa A: Medulin, Valdebek, Pomer te grupa B: Premantura, Banjole - veterani i Banjole.

Rezultati su bili sljedeći: Medulin – Valdebek 2:0, Premantura – Banjole - veterani 0:1, Valdebek – Pomer 1:1 (1:2 penali), Banjole „veterani“ – Banjole 1:1 (3:2 penali), Pomer – Medulin 0:2 i Banjole – Premantura 1:4.

Nakon bloka nogometa koji je završio nešto iza 19 sati, uslijedila je dodjela priznanja najboljim sportašima Općine Medulin, kojima su uručene plakete uz poklon majicu. Plakete i majice nagrađenima su predali predsjednik Sportske zajednice Općine Medulin Davor Peruško i načelnik Općine Medulin Goran Buić.

Plakete za uspješan rezultat u 2014. godini primili su; Martin Dolenc za najuspješnijeg sportaša, Lea Ikić za najuspješniju sportašicu, ekipa RSK Mladost iz Medulina za najuspješniju mušku ekipu, ekipa Pomorskog društva Mladost Medulin za najuspješniju žensku ekipu, za mušku sportsku nadu izabrani su Mark Miota i Tin Gmitrović, a za žensku Ana Jerković.

Najuspješniji sportaši osobe s invaliditetom u 2014. bili su Mikela Ristovski i Boro Rađenović. Posebna plaketa za razvoj i njegovanje tradicijskih sportova dodijeljena je boćarskom klubu Vinkuran, te NK Banjole – veterani, za osvojeno prvenstvo Istre 2014.

Nakon dodjele plaketa i odmora za nogometaše, uslijedila je finalna nogometna utakmica između Medulina i Banjola - veterani, koja je završila rezultatom 2:0 za Medulince, čime je ekipa Medulina postala pobjednik turnira. Druženje uz zabavu i glazbu nastavilo se i nakon turnira, uz šank s bogatom ponudom jela i pića.

Davor Peruško, Lea Ikić i Goran Buić
Davor Peruško, Lea Ikić i Goran Buić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa