Osam atraktivnih koncerata na 10. BaRoMus Festivalu u Rovinju

0
Hrvatski barokni ansambl
Hrvatski barokni ansambl

Jubilarno, 10. izdanje BaRoMus Festivala, rovinjskog festivala barokne glazbe, održati će se  u periodu od 19. lipnja do 15. srpnja. Na programu je osam atraktivnih koncerata koji će se održati u rovinjskoj crkvi Sv. Franje.

BaRoMus Festival tradicionalno u goste dovodi  međunarodno priznate umjetnike koji ovu glazbenu manifestaciju pretvaraju u  pravu svečanost glazbe. Festival se održava već desetu godinu zaredom pod vodstvom umjetničkog ravnatelja i idejnog začetnika ove manifestacije  Domagoja Terzića i u organizaciji Europskog centra za kulturu iz Rovinja.

Programska intencija festivala jest kvalitetno spajanje i sukobljavanje tek naizgled udaljenih svjetova stare i suvremene glazbe. BaRoMus Festival vođen krilaticom Barok: jučer-danas-sutra, istražuje mrežu podudarnosti između pojedinih stilova suvremene glazbene kulture i onih koji su obilježili razdoblje baroka u glazbi.

S polazištem u bogatoj baroknoj glazbenoj literaturi festival posjetitelje vodi u prostor u kojem se sugestivnoj glazbenoj priči o prošlim vremenima, suprotstavljaju suvremena suzvučja i moderniji glazbeni.

Matija Dedić (foto D. Talajić)
Matija Dedić (foto D. Talajić)

Festival  19. lipnja otvara Hrvatski barokni ansambl s programom Flutes Go! Baroque. U nastavku slijedi program naslovljen Confrontig Silence koji će se održati 24. lipnja i nastup trija u sastavu Aleksandar Milošev (viola), Dani Bošnjak (flauta), Edin Karamazov (lutnja). Duo u sastavu Matija Dedić, Darko Jurković Charlie predstavlja se programom pod nazivom Bach &Jazz, 26. lipnja. Koncertni se ciklus nastavlja 1. srpnja programom naslovljenim Image of Melancholly kojim se predstavljaju lutnjist Igor Paro  i sopranistica Nela Šarić.

Slijedi koncert ansambla X-Arte i program Baroque Landscapes koji je zakazan za 3. srpanj. Ovaj novosonovani ansambl čine naša  proslavljena violončelistica Monika Leskovar, Sreten Krstić na violini, Dani Bošnjak za flautom, lutnjist Srđan Berdović i čembalist Krešimir Has.  Violinistica Tamara Petir i Neva Begović za violončelom donose program SOnata-soNAta-sonaTA, 5. srpnja, a Zagrebački puhački ansambl se predstavlja programom Winds across the ages, 9. srpnja.

Koncertnu sezona u režiji 10. BaRoMus Festivala zatvara ansambl Acoustic Project 15. srpnja s programom Completely Different. Inače,10. BaRoMus Festival se održava zahvaljujući potpori Ministarstva kulture, Istarske županije, Grada Rovinja, Turističke zajednice Grada Rovinja, Adris Grupe i Maistre d.o.o.

Edin Karamazov (foto: Dalibor Talajić)
Edin Karamazov (foto: Dalibor Talajić)
Monika Leskovar
Monika Leskovar

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa