Veliki pikado tjedan u Poreču započeo domaćim natjecanjem

0
Kod seniorki je slavila ekipa A1 Team
Kod seniorki je slavila ekipa A1 Team

Poreč će ovog tjedna biti u znaku pikada. Od 14. do 20. lipnja u Sportskoj dvorani Žatika se održava Europsko prvenstvo u elektroničkom pikadu na kojemu će nastupiti 19 zemalja, odnosno ukupno oko 2.500 natjecatelja. Uvod u EP bila je Završnica kupa RH na kojoj su nastupile najbolje domaće ekipe, a obje titule završile su u Zagrebu nakon što je kod seniorki slavila ekipa A1 Team, odnosno Janje Alfa Team kod muških.

Djevojke iz A1 Teama su u polufinalu nadigrale aktualne prvakinje Hrvatske, ekipu Nevera iz Viškova kod Rijeke, a zatim u finalu suparnice iz ženske lige Grada Zagreba, ekipu Coloseum. Upravo te dvije ekipe su ih pobijedile na nedavno održanom Ekipnom PH u Senju kada su osvojile broncu.

- Bio je to slatki uzvrat za poraze u Senju, a ovaj pehar posvećujemo predsjedniku Pikado kluba A1 Željku Žitniku, izjavila je dokapetanica ekipe Ivana Lacković.

Uz nju ekipu su još činile Marina Letica, Hana Jurjako, Đurđica Žagar, Mihaela Petrinović, Slađana Vasić i Mihaela Kladarić. Zanimljivo je da je trijumfom A1 Teama prekinuta dominacija ekipa iz Splita koje su osvojile svih šest dosadašnjih izdanja kupa za žene.

Dečki iz Janje Alfa Teama u Poreču su pokazali da i bez Borisa Krčmara, najboljeg svjetskog igrača elektroničkog pikada, mogu dominirati u domaćoj konkurenciji. Najveći izazov imali su u susretu protiv Split Londre u kojemu su slavili s minimalnih 3:2, dok su u polufinalu uvjerljivo nadigrali Neveru iz Viškova (3:0, 3:1), te u finalu Posejdon 2 iz Kaštel Kambelovca (3:1, 3:1).

Ekipu su činili Krešo Kranjčina, Tomislav Kušter, Matija Gazibara, Mijo Pavlović, Neven Plantak i Dražen Vranjković, uz predsjednika kluba Miru Grubešu.

U nedjelju i ponedjeljak u Poreču je na rasporedu Eurokup, ekipno prvenstvo Europe na kojemu će nastupiti čak 144 ekipe, što je apsolutni rekord. Na prošlogodišnjem Eurokupu naši su osvojili čak tri medalje, Janje Alfa Team zlato i Posejdon 2 broncu kod seniora, odnosno splitska Bila Boja broncu kod seniorki.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa