Započelo Svjetsko prvenstvo u sportsko modernim plesovima

0
Manifestacija je započela povorkom ispred pulskog
Manifestacija je započela povorkom ispred pulskog

Ispred pulskog amfiteatra  21. svibnja točno u 17 sati krenula je povorka sa zemljama članicama i poglavarstvom IDF  federacije uz pratnju bubnjeva i gladijatora označavajući tako početak Svjetskog  prvenstva u sportsko modernim plesovima u organizaciji KUD-a Tasa – Art Dance Studia iz Pule.

Prizor na pulskim ulicama bio je impresivan,  gotovo dvije tisuće mladih plesača šetalo je Pulom noseći zastave iz zemalja kojih dolaze. Moglo se vidjeti zastave Cipra, Italije, San Marina, Indije.....

Prolaskom kroz samo središte Grada Pule na sveopće znatiželjne poglede stanara i turista vrhunac večeri dogodio se na pulskom Forumu uz prigodni program.

Okupljenima se obratio u ime pokrovitelja Grada Pule pulski gradonačelnik Boris Miletić, kojem se na pozornici uz mnoge ugledne goste IDF federacije, pridružila  Sanja Cinkopan Korotaj  direktorica Turističke zajednice Grada Pule takodjer pokrovitelja manifestacije, otvorenje nije propustila ni Jasmina Nina Kamber pročelnica za kulturu Grada Pule. Gostima su u ime domaćina podijeljeni pokloni simbolizirajući Pulu i Istru.

Impresivne koreografije Art Dance Studija iz Pule malo su koga ostavile ravnodušnim.  KUD Vodnjan podsjetili su na našu tradiciju i zaplesali dobar stari istarski balun, Harmonikaški orkestar  Stanko Mihovilić  pod ravnanjem dirigentice prof.Tatjane Lajić  izveli su dvije skladbe, dok su tenor Zoran Tomaić i mlada pjevačka nada Monique zadivili svojim glasovnim mogućnostima te još jednom podsjetili kako na njih čekaju svjetske pozornice.

Naposljetku je predsjednik federacije IDF-a  Franco Ventura proglasio Svjetsko natjecanje u sportsko modernim plesovima  otvorenim. Čast da u ime svih plesača pročita svečanu prisegu pripala je mladom i talentiranom plesaču Art Dance Studia Ediju Gojak.

U voditeljskoj ulozi briljirali su Tatjana Tomaić i Franjo Tončinić, a forumom se tada zaorila himna natjecanja Timber Pitbul feat. Keisha.

Natjecanja se od 22. svibnja do nedjelje održavaju u sportskoj dvorani Mate parlov u Puli od 9 do 21 sati. Večernji programi rezervirani su za disco club hotela Pula  gdje će se večeras održati Welcome party uz dj-a Marka Londera.

Dnevna karta za natjecanja stoji 35 kuna dok za sve dane natjecanja košta 100.00kn, ulaz na after party-e u disco club hotela Pula je slobodan.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa