Kajin izdržao samo tjedan dana: Svojoj Vladi dao manje mira nego Sanaderovoj

0
Damir Kajin, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a
Damir Kajin, saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a

Nakon prvog istupa nove saborske zastupnice Nansi Tireli, napisao sam da je Damir Kajin dobio ozbiljnu konkurenciju u Istri, te da će, zbog specifične situacije u kojoj se nalazi kao član vladajuće koalicije, sada imati puno manji manevarski prostor nego prije.

No, to što je njegova stranka aktivan član nove vlasti, Kajinu očito ništa ne znači, pa novoj (i svojoj) Vladi nije dao ni sedam dana mira. Čak je i Sanaderova vlada kod popularnog Buzećana dobila veću poštedu. Naime, ne sjećam se da je Kajin HDZ-ovu vladu, formiranu početkom 2008. godine, tako žestoko napao sedam dana nakon njezina ustoličenja i samo jedan dan nakon njezine prve sjednice.        

Kajin se, očekivano, obrušio na najave ministra financija Slavka Linića o rastu PDV-a i uvođenju poreza na imovinu, izjavivši kako bi „PDV od 25 posto bio bi čisti promašaj kao i porez na imovinu“.

Potpredsjednik IDS-a nadalje smatra da će zbog većeg PDV-a doći do novih poskupljenja, što će naše građane natjerati da kupovinu obavljaju u Italiji kao nekada, te da će zbog uvođenja poreza na imovinu najviše trpiti Istrani. Naravno, Kajin je svoju ocjenu nekih najavljenih mjera nove Vlade okarakterizirao kao „dobronamjernu kritiku". (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa