U subotu Bumbar Bike Marathon po Vodnjanštini

0
Bumbar Bike prolazi po novijim bike stazama Vodnjanštine koje većim dijelom obilaze povijesne i kulturne znamenitosti ovog kraja
Bumbar Bike prolazi po novijim bike stazama Vodnjanštine koje većim dijelom obilaze povijesne i kulturne znamenitosti ovog kraja

Tradicionalna biciklijada Bumbar Bike Marathon u Vodnjanu, koja se održava na kraju akcije Moj kažun-La mia casita održat će se i ovu subotu, 24. svibnja, s početkom u 17 sati na parkiralištu u Istarskoj ulici.

Ovo je prvi put da će biciklijada startati u popodnevnim satima te se organizatori nadaju većem odazivu građana, sportaša i svih rekreativaca koji žele bolje upoznati vodnjanske bike staze.

Naime, Bumbar Bike prolazi po novijim bike stazama Vodnjanštine koje većim dijelom obilaze povijesne i kulturne znamenitosti ovog kraja te je biciklom u biti najljepše vidjeti mnoge zanimljivosti i prekrasan krajolik. Na području Vodnjana ucrtano je više od 120 kilometara biciklističkih staza, a tijekom biciklijade proći će se trasa od 25 kilometara.

Omogućit će se vožnja duljom stazom za sportaše ili kraćom stazom za dječicu s roditeljima.

Biciklijadu će voditi i osiguravati sigurno vožnju sudionicima članovi udruge Bike Spirit. U pratnji biciklističke kolone bit će i DVD Vodnjan i medicinsko osoblje.

Pozivamo sve koji žele biciklom upoznati dio biciklističkih staza Vodnjanštine da dođu u subotu, 24. svibnja na parking Istarske ulice te da uživaju na biciklijadi od 25 kilometara. Vožnja kreće prema crkvici Sv. Blaža, zatim u smjeru Sv. Foške i lokacije Tri kažuna gdje je organizirana mala pauza. Cilj je na lokaciji Parka kažuna gdje će se za sudionike organizirati okrijepa i druženje zadnjega dana akcije Moj kažun-La mia casita.

Sudjelovanje na biciklijadi je besplatno i svi su dobrodošli!

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa