Doček 2012. u Puli: Za svakoga ponešto

0
Trio Bez kintos uveseljava goste na katu tržnice
Trio Bez kintos uveseljava goste na katu tržnice

Blagdanska euforija već danima vlada na ulicama Pule, a kako se približava najluđa noć u godini, tako euforija raste. Atmosfera je, uglavnom zahvaljujući Gradu Puli i Tržnici d.o.o. Pula više nego dobra, pa se tako, čak i ako ste u grad došli samo obaviti novogodišnju kupovinu i platiti zaostale račune, na svakom koraku možete i dobro zabaviti. Primjerice u sklopu tržnice veseli trio, simpatičnog naziva „Bez kintos“, zabavlja brojne građane koji ondje obavljaju kupovinu, piju kavu, druže se, a u sklopu „Prosinca na pulskoj tržnici“ tamo se od 27. do 31. prosinca nalaze domaći proizvođači vina, tartufa, ulja, pršuta i mnogi drugi. Zadnjeg dana u godini, 31. prosinca oko 11 sati prezentirat će se mini cooking show, u sklopu kojeg će cheff Robert Perić pripremati slatke delicije.

Danteov trg spreman je za Seasplash New Years Party
Danteov trg spreman je za Seasplash New Years Party

RockTarata u organizaciji Grada, Rock caffea i Turističke zajednice Pule na trgu Portarata pod grijanim šatorom nudi brojne programe. Šator s ugostiteljskom i gastro ponudom otvoren je od 19. prosinca svakodnevno od 9 do ponoći i svakog dana od 10 do 14 sati održava tematski gastro program uz različite menije a sve pod nazivom „Prosinac u padeli“.

RockTarata se pokazala kao pun pogodak i već danima mami Puljane željne dobrog provoda. Zabava već danima ne prestaje, a zadnjeg radnog dana u godini ondje je vladala takva gužva da su i prometni policajci uskočili kako bi oko Portarate napravili reda!  U šatoru nastupa Stillness, a doček Nove uveličat će Čuvari svirala & VIS The Thunderbirds. Programi počinju  u 19 sati.

1. siječnja na Portarati će „reprizu“ imati popularni Night expess, koji će Puljane za doček 2012. zabavljati na Forumu. Uz njih će na glavnom gradskom trgu 31. prosinca od 22 sata nastupati Vesna Nežić Ružić i Anelidi.

Gužva pred šatorom na Portarati
Gužva pred šatorom na Portarati

I šator na Danteovom trgu već je spreman za ludu noć i privlači mahom mlađe Puljane, koji se ondje sutra mogu zabavljati uz dug step i reggae a sve pod zajedničkim nazivom Seasplash New Years Party. Party počinje već u 17 sati.

Za očekivati je da će svi u neko doba noći „završiti“ u obližnjem, Puljanima dragom klubu Uljaniku na tradicionalnoj novogodišnjoj disco fešti. Ulaz je 30 kuna.

Kao i svake godine zadnjeg dana u prosincu, u centru Pule će, na potezu od tržnice do Foruma fešta početi od ranih jutarnjih sati kada će građani pohrliti napraviti đir po gradu i pozdraviti se, čestitati jedni drugima. Vjerojatno će  grad u popodnevnim satima malo utihnuti, da bi euforija  kulminirati predvečer kada će Pula Puljane željne zabave ponovo dočekati širom raširenih ruku. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa