Istra Inspirit na najvećem kongresnom sajmu u Europi

0
Istra Inspirit na sajmu će predstavljati kulturni turizam Hrvatske
Istra Inspirit na sajmu će predstavljati kulturni turizam Hrvatske

Na ovogodišnjem IMEX kongresnom sajmu u Frankfurtu „IMEX FRANKFURT 2014 – The worldwide exhibition for incentive travel, meeting and events“, koji se održava od 20. do 22. svibnja i najveći je ove vrste u Europi, projekt Istra Inspirit predstavit će hrvatske eno-gastro proizvode, svoju ponudu i doživljaje njegovim brojnim posjetiteljima, a sve u sklopu organizacije Hrvatske turističke zajednice i njezina gostovanja u Frankfurtu.

Na sajmu, kojeg tijekom tri sajamska dana posjeti preko 14 tisuća ljudi, kulturni će turizam Republike Hrvatske predstavljati upravo Istra Inspirit, zajednički projekt Istarske županije, Turističke zajednice Istarske županije i Istarske razvojne turističke agencije koji je kao takav tijekom svoje tri godine postojanja postigao zavidne rezultate na području kulturnog i doživljajnog turizma, a sve se više okreće i prezentiranju brojnih mogućnosti koje Istra može ponuditi i  kongresnim gostima.

Predstavljanje na IMEX-u tematski će biti povezano s Istra Inspirit doživljajem „Jules Verne: Bijeg iz kaštela“, te će se posjetiteljima prezentirati i ponuditi gastronomski specijaliteti Hrvatske i Istre, uklopljeni u zanimljivu priču o povezanosti slavnog pisca Julesa Vernea s Istrom i Pazinom.

Posjetitelji IMEX-a moći će osim u pršutu, kulenu i paškom siru,uživati u vrhunskim vinima Geržinić, Matošević, Dubrovački podrumi, Degrassi, Kozlović Rossi i Zigante, te proizvodima Cromarisa, Pisiniuma, Latus sireva i Reginexa, a upravo takvo umrežavanje sponzora Istra Inspirita, čiji proizvodi omogućuju da priča o Istri bude ispričana na najbolji način, pokazuju da je važnost ovog projekta velika i na području valorizacije i promocije tipičnih i autohtonskih hrvatskih iistarskih proizvoda.

Inače, IMEX sajam jedan je od najvećih svjetskih sajmova povezanih s kongresnim turizmom, incentiveom i organizacijom evenata. Ove će godine na njemu svoje zemlje ili tvrtke predstavljati predstavnici iz preko 150 zemalja svijeta, a sve će pratiti i nekoliko stotina predstavnika medija. Prezentacijom Istra Inspirita još će se jednom, pred sam početak turističke sezone, predstaviti ono najbolje od Istre, njezinih mitova, legendi, tradicije i gastronomije; sigurno dovoljan razlog za uživati u njezinim, ali i čarima Istra Inspirita ove sezone.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa