Pulski obrtnici: Očekujemo da će najavljene mjere nove Vlade olakšati naše probleme

0
Predstavnici Udruženja obrtnika Pule na prijemu u Komunalnoj palači
Predstavnici Udruženja obrtnika Pule na prijemu u Komunalnoj palači

Gradonačelnik Pule Boris Miletić je 29. prosinca u prostorijama Komunalne palače održao prijem za predstavnike Udruženja obrtnika Pule. Uz Miletića, dogradonačelnika Fabrizija Radina i dogradonačelnice Vere Radolović, prijemu su prisustvovali i svi gradski pročelnici.

U uvodnom obraćanju Miletić je istaknuo dosadašnju dobru suradnju s Udruženjem, naglasivši kako je i ova 2011. godina na izmaku bila izuzetno teška. "No, krizi unatoč, nismo odstupali od zacrtanih planova i proveli smo niz značajnih aktivnosti i projekata, kazao je Miletić, navevši kao primjer nastavak projekta izgradnje kanalizacije, plinofikacijske mreže i oborinske odvodnje. “U 2011. godini uspjeli smo održati programe u školstvu, kulturi i sportu na visokoj razini, dok smo izdvajanja za socijalne programe čak i povećali“, rekao je prvi čovjek Pule.

Miletić je uz to najavio kako gradsku vlast i u 2012. godini čeka mnogo posla, pri čemu će se osobito voditi računa o prostornim planovima koji u konačnici osiguravaju nove investicije. Tako će se u idućoj godini riješavati projekti izgradnje kružnog toka u Šijani, kao i nastavak realizacije Opće bolnice te stavljanje u funkciju napuštenih vojnih objekata. Zahvalivši obrtnicima na dosadašnjoj suradnji, dogradonačelnica Vera Radolović naglasila je kako su pulski obrtnici važan partner Grada.

Predsjednik Udruženja obrtnika Pule Vitomir Pap također je pohvalio dobar odnos Udruženja i Grada te je rekao kako ta suradnja može biti primjer drugim gradovima. Tajnik Udruženja Sergio Stupar osvrnuo se analitički na godinu za nama te ustvrdio kako se u 2011. financijska kriza osjećala u gotovo svim djelatnostima. „Mnogo je problema koji muče obrtnike, a i 2012. godina će biti teška, no očekujemo kako će najavljene mjere nove Vlade RH olakšati naše probleme“, zaključio je Stupar. (L.P.)  

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa