Tri Porečana krala televizore po vikendicama u Umagu i Poreču

0
Foto: ilustracija
Foto: ilustracija

Umaška je policija uhitila trojicu 18-godišnjaka s područja Tara i Vabrige zbog više krađa počinjenih na području Umaga i Poreča. Utvrđeno je kako su dvojica mladića u razdoblju od 15. studenog do 25. prosinca počinili pet teških krađa, a da je treći mladić počinio četiri teške krađe. Tri teške krađe 18-godišnjaci su počinili zajedno na području naselja Sv. Pelegrin 24. i 25. prosinca, kada su prikladnim predmetom nasilno otvorili vrata na vikend kućama dvojice slovenskih državljana i jednog nepoznatog vlasnika. U dva slučaja nisu ukrali ništa, dok su prilikom jedne provale pronašli i ukrali televizor marke LG, koji je kasnije pronađen u kući jednog od mladića.

Dvojica 18-godišnjaka zajedno su počinili još dvije teške krađe na području naselja Sv. Pelegrin i jednu krađu u mjestu Kukci, kada su na isti način provalili u vikend kuće te su u jednoj ukrali televizor marke Toshiba nepoznatog vlasnika, koji je pronađen u kući drugog mladića. Prilikom krađe u Kukcima, dvojac je također ukrao televizor marke Vivax, vlasništvo 60-godišnjeg hrvatskog državljanina, a ukradeni televizor prodali su muškarcu s područja Pazina.

Treći mladić je, uz već tri spomenute teške krađe, počinio još jednu, i to na porečkom području. Naime, on je sredinom prosinca razbio staklo na vratima ugostiteljskog objekta u turističkom naselju u Poreču te je iz unutrašnjosti objekta ukrao oko tridesetak boca alkoholnih pića, oštetivši 58-godišnjeg vlasnika za više tisuća kuna. Sva trojica 18-godišnjaka su uhićena, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa