U ponedjeljak 8. cvjetna manifestacija Florija

0
Foto: Glas Istre
Foto: Glas Istre

U ugodnoj sjeni dvadesetak metara visokih stoljetnih ladonja, od 5. do 8. svibnja, na najljepšem mjestu,  legendarnim pulskim Giardinima, smjestiti će se Florija - 8.  po redu cvjetna manifestacija koja se organizira u čast Dana Grada Pule i pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Osim obogaćivanja programa događanja, Florija ima namjeru da se potakne i stekne navika hortikulturnog uređenja kao stila života. Konstantno obogaćivanje zelenih površina, održavanje gredica, balkona, vrtova i okućnica čini izgled grada atraktivnijim kako stanovnicima grada tako i posjetiteljima Pule.

Sadnice cvijeća i dekorativnog bilja uzgajani su na zemlji diljem Hrvatske u istovjetnim klimatskim uvjetima  što je bitna činjenica jer bilje i cvijeće ne doživljava drastične promjene te im je  omogućena brza prilagodba i prihvaćanje novog okruženja.

Bogato znanje koje prenose proizvođači, rezultira podizanjem kulture, kako kulture cvijeća tako i kulture uređivanja okoliša, koji započinje na vlastitom balkonu. Dobar savjet, kvalitetna sadnica, ispravni postupci grade međusobno povjerenje, grad postaje uređeniji, atraktivniji, ugodnije mjesto za život.

Proizvođači iz cijele Hrvatske uljepšati će i cvijećem prekriti pulske Giardine, velikom i  raznovrsnom ponudom najljepšeg cvijeća, lončanica, trajnica, ukrasnog i aromatičnog bilja, kaktusa, sadnica maslina, voća, kombiniranje cvijeća u vazama za balkone i vrtove.

Uz cvijeće naći će se i unikatni proizvodi za dekoraciju, izrađeni ručno od prirodnih materijala: keramike, poludragog kamenja, žice, stakla te visokovrijednih domaćih delicija na bazi ljekovitog bilja, meda, bobičastog voća, vrhunskih ovčjih sireva sa začinskim biljem, domaći kolači i druge delikatese.

Donacija i  uređenje

Florija će donirati te cvijećem ukrasiti pozornicu Istarskog narodnog kazališta  u kojem se održava Svečana sjednica u čast Dana Grada Pule. Radno vrijeme: od 9,00 do 19,30 h.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa