Posjetitelji na otvorenju izložbe pojeli sve izložene eksponate

0
Cijela je galerija uređena u stilu starih užanca, a u njoj su uživali i najmlađi
Cijela je galerija uređena u stilu starih užanca, a u njoj su uživali i najmlađi

Izložba koja je „nestala“ i prije nego je otvorena zaintrigirala je brojne goste omiljene pulske galerije Makina, koje je ondje primamila svojim mirisom, ali i okusom. Ondje je, naime, 28. prosinca otvorena „jestiva“ izložba slastica koja je na neobičan, jedinstven, sladak i slasan način najavila skoro otvorenje boutiquea slastica "Škatulica" by Stare užance Sanje i Sandra Frančule.

Sanja Frančula i njezino „slatko“ djelo
Sanja Frančula i njezino „slatko“ djelo

Sanja Frančula zadužena za pripremanje ali i dekoraciju slastica na novi, neobičan i maštovit način predstavila je tek naizgled obične istarske kolače. Rekla mi je kako ih je htjela ponuditi na degustaciju i ujedno najaviti otvorenje boutiquea koji će, za očekivati je, mamiti sve ljubitelje slastica.

Kolačići su u galeriji virili sa svih strana – postavljeni su na gramofonske ploče, ukrašeni cimetom, pa i visili s neobičnih okvira i „izgužvanih“ ploča. U više nego ugodnoj atmosferi pod budnim okom uvijek dobrog domaćina, voditelja galerije, Hassana Abdelghanija, u ovoj su izložbi i svim njenim čarima uživali doista svi, što se najbolje moglo vidjeti po praznim stolovima i prljavim žličicama koje su mnogi grabili kako bi kušali kolače sa stolova, ali i zidova!

Izložba se na žalost onih koji je (na vrijeme) nisu posjetili, više ne može razgledati! Posjetitelji su je doslovno – progutali! Na svu sreću, boutique slastica se u Faverijskoj 8 u Puli otvara već u siječnju. (Tekst i foto: Paola Albertini)

Kolači su se jeli i sa zidova
Kolači su se jeli i sa zidova

Kolačići su u galeriji virili sa svih strana
Kolačići su u galeriji virili sa svih strana

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa