Jakovčić kampanju za EU parlament nastavio u Liburniji

0
Ivan Jakovčić s predstavnicima IDS-a Liburnije
Ivan Jakovčić s predstavnicima IDS-a Liburnije

Kandidat IDS-a na izborima za Europski parlament Ivan Nino Jakovčić 14. travnja je u prostorijama IDS-a u Opatiji zajedno s predstavnicima IDS-a cijele Liburnije predstavio svoju kandidaturu za Europski parlament.

-  Bilo bi mi zadovoljstvo svojim znanjem i iskustvom zastupati sve građane Istre, Kvarnera i Rijeke u Europskom parlamentu, izjavio je Jakovčić poručivši ujedno i kako „želi biti i zastupnikom zapadne Hrvatske u Europskom parlamentu, obzirom da je jedini kandidat s područja Istarske i Primorsko-goranske županije na zajedničkoj listi SDP-HNS-IDS-HSU.

- Radujem se budućim odgovornostima i spreman sam uhvatiti se u koštac s novim izazovima, ustvrdio je Jakovčić te je dodao da će, ako bude dobio povjerenje građana, govoriti i štititi interese Istre, Kvarnera i Rijeke.

- Vjerujem da moje znanje i iskustvo može značajno doprinijeti da svim predstavnicima izvršne vlasti budem od maksimalne pomoći u budućem razvoju ovih područja, a to je onda nešto što direktno utječe na životni standard naših građana, naglasio je Jakovčić.

Kandidat IDS-a na izborima za Europski parlament naglasio kako će se također baviti afirmacijom politika poput poljoprivrede, turizma, brodogradnje, zaštite okoliša i kulture.

- To su politike koje jako dobro poznajem i o tim temama želim govoriti u Europskom parlamentu jer su bitne i za konkurentnost našeg gospodarstva.

Jakovčić je također govorio o konkretnim programima za koje će se zalagati u Europskom parlamentu te je posebno izdvojio jeftinije kredite za srednje i malo poduzetništvo, zajedničku energetsku politiku u Europi te supsidijarnost i decentralizaciju.

Na kraju, Jakovčić je naglasio da će, kao europarlamentarac, posebno voditi računa o kvalitetnoj komunikaciji s građanima te da je uvijek otvoren za sve inicijative i prijedloge naših sugrađana, s kojim će komunicirati putem svih mogućih kanala.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa