Akord live Band za promociju prvog CD-a odabrao Barat

0
Akord Live band - Antonio Debeljuh i Antonio Otočan
Akord Live band - Antonio Debeljuh i Antonio Otočan

U Baratu je 28. ožujka održana prva promocija CD-a Akord live Banda. Pred brojnom publikom u prostorijama mjesnog odbora u školi čule su se razne pjesme te se izredao repertoar raznih glazbenih opusa. Manifestacija je ispunila svoja očekivanja. Bio je to uspješan spoj tradicije i suvremene glazbe, a posjetitelji su mogli uživati u glazbenom programu i u drugim popratnim sadržajima.

Nakon pozdravnih riječi voditeljice programa Mikele Damijanić, čast da otvore program dobili su domaćini Šime Uležić te Ana i Aldo Matas iz Barata. Svoj su glazbeni uvod na saksofonu i harmonici nastavili Lara Gašpić i Alberto Šestan. Pjesmom "Moji puti" s kojom je nastupila na Grobničkoj skali, predstavila se Matea Trogrlić iz Rijeke, po mami iz susjedne Seline. Za kraj uvodnog dijela programa, balun i staru polku otplesali su članovi KUD-a Dvigrad.

Alberto Šestan i Lara Gašpić
Alberto Šestan i Lara Gašpić
Aldo i Ana Matas i Šime Uležić
Aldo i Ana Matas i Šime Uležić

"Drago nam je što smo za promociju svog prvog CD-a izabrali Prikodragu, točnije selo Barat u Općini Kanfanar. Mjesto je to za koji se kolokvijalno kaže da su tu istarski kanat i besida doma. Zato smo za ovu prigodu, kao već stari gosti kulturne manifestacije "Zakantajmo istrijanske kante", odlučili na otvorenju programa odsvirati "Baraćanku" zajedno s Lucianom Klimanom iz grupe Paljarica", poručuju nam članovi Akorda Antonio Debeljuh i Antonio Otočan.

Isto tako, sponzorima (Alen Dragan Photography, Općina Kanfanar, OPG Pauletić -Ženodraga, La Perla Rovinj, Konoba Buići, Konoba Danijeli, Pristav d.o.o Kršan, Restoran Brancin Rovinj) su dodijeljene zahvalnice povodom snimanja promo CD-a i promocije te Ivanu Banu povodom sudjelovanja u organizaciji iste.

Na promociju je došao i europarlamentarac Marino Baldini
Na promociju je došao i europarlamentarac Marino Baldini

Osim toga, okupljenima se kao gost obratio i europarlamentarac Marino Baldini koji se zahvalio na pozivu i čestitao članovima benda na dosadašnjem trudu te im poželio sreću u daljnjem radu. Prisjetio se 2004. kada je u Baratu kao gost prisustvovao promociji dvostrukog CD-a "Naša kanta, naša besida", što za Istru, a posebice za Prikodragu predstavlja vrijednu kulturnu građu.

Akordi su tokom promocije predstavili nekoliko pjesama s albuma prvijenca, koje su prisutni s oduševljenjem pozdravili i nagradili velikim aplauzom i ovacijama. Sve okupljene, osim besplatne hrane i pića, čekao je i besplatan primjerak CD-a. A o pozitivnoj atmosferi, osjetilo se po reakcijama posjetitelja koji su izjavljivali da nam u ovim sumornim vremenima treba više ovakvih prijateljskih druženja.

Drugi dio programa, nastavio se u aranžmanu benda, gdje su veseli pjevači osim domjenkom i bogatim glazbenim repertoarom, počastili sve uzvanike. U predahu između pojedinih glazbenih blokova, gosti su se zabavljali uz disco muziku. Sudeći prema reakciji publike i pozitivnoj energiji koja je strujala tokom cijele promocije, uspjeli su u svojim nakanama. Kako to već biva, pjesma je, u opuštenom druženju, uz iće i piće odzvanjala Prikodragom do kasno u noć. (Ivan Ban)

Antonio Debeljuh, Mikela Damijanić, Ivan Ban i Antonio Otočan
Antonio Debeljuh, Mikela Damijanić, Ivan Ban i Antonio Otočan

KUD Dvigrad
KUD Dvigrad

Luciano Kliman i Akord live Band
Luciano Kliman i Akord live Band
Matea Trogrlić
Matea Trogrlić

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa