Počinje prespajanje Arsenalske ulice na novi kanalizacijski sustav

0
Foto: Ilustracija
Foto: Ilustracija

U Puli u petak, 28. ožujka počinju radovi na prespajanju dijela kanalizacije Arsenalske ulice na novoizgrađeni kanalizacijski sustav. Promet na samom raskrižju Flacijusove, Leharove, Arsenalske i Dobriline ulice odvijat će se uz privremenu regulaciju prometa, te se mole vozači za razumijevanje i strpljenje. Radove će izvoditi GP Krk, a rok za dovršetak radova je 3 dana.

Nadalje, u ponedjeljak, 31. ožujka 2014. godine, započinje rekonstrukcija kružnog raskrižja Ulice Prekomorskih brigada i Pješčane uvale radi adekvatnije pozicije središnjeg otoka te ugrađenih markera koji formiraju razdjelne otoke na privozima. Projektom će se ugraditi betonski rubnjaci umjesto montažnih elementa te će se korigirati elementi kružnog toka s novom pozicijom središnjeg otoka, formirat će se novi privoz prema dijelu naselja Veruda Porat, te će se korigirati izlaz iz privoza Pješčana uvala.

Uz navedene izmjene uredit će se zelena površina, dograditi asfaltirani nogostupi, ugradit će se nova i premjestiti postojeća vertikalna signalizacija, te će se izvesti nova horizontalna signalizacija.

Obzirom da se sadašnje kružno raskrižje  formira u kružno raskrižje s četiri traka te se izmješta pozicija središnjeg otoka, postojeća javna rasvjeta dopunit će se i prilagoditi sukladno novom prometnom rješenju.

Građevinske radove izvodit će društvo Cesta d.o.o., a radove na javnoj rasvjeti društvo VINTIJAN d.o.o.. Za stručni nadzor zadužen je VIA ING d.o.o. Rok za dovršetak radova je 19. travanj 2014. godine. Ukupna vrijednost predmetnih radova na kružnom raskrižju iznosi 718.499,50 kuna s PDV-om. Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa uz naizmjenično propuštanje vozila, priopćeno je iz Grada Pule.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa