U akciji Trio 57 uhićenih: U Istri i Makarskoj zaplijenjeno 30 kilograma marihuane

0

Najmanje dvadeset osoba uhićeno je 26. prosinca u različitim dijelovima BiH te još 16 u Crnoj Gori u širokoj regionalnoj policijskoj akciji protiv mreže krijumčara drogom, priopćile su policije tih dviju zemalja. Uhićena skupina trgovala je marihuanom iz Albanije preko Crne Gore, te je drogu preko teritorija BiH distribuirala u Hrvatsku, a ukupan broj uhićenih u akciji koja je trajala više mjeseci je čak 57, piše Jutarnji list.

Pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Republike Srpske akciju su započeli u ranim jutarnjim satima obavljanjem pretresa na više lokacija u Republici Srpskoj s ciljem otkrivanja i sprječavanja organiziranog krijumčarenja opojne droge 'skunk' , visoke THC vrijednosti, na području Balkana.

Glasnogovornica MUP-a Republike Srpske Mirna Šoja priopćila je kako u međunarodnoj akciji kodnog naziva „Trio“, koju predvodi Jedinica za borbu protiv organiziranog kriminaliteta i korupcije MUP-a RS pod nadzorom i koordinacijom Tužilaštva BiH, sudjeluju i policije Crne Gore, Hrvatske, Srbije i Albanije.

Policija vrši pretrese na devet lokacija, i to na područjima koje pokrivaju centri javne sigurnosti Banja Luka, Doboj, Istočno Sarajevo i Trebinje, dok pretrese na području FBiH obavlja SIPA zbog postojanja osnova sumnje da su osobe koja su predmet istrage izvršila kazneno djelo organiziranog kriminala u vezi s kaznenim djelom neovlaštenog prometa opojnim drogama.

Prema naredbama Suda BiH u FBiH policijske akcije izvršene su i na području Sarajeva, Visokog, Busovače, Fojnice i Viteza. policija je zašla i u nekretnine na području Albanije.

I u Crnoj Gori je bilo uhićenja. Tijekom noći policija je uhitila 16 osoba (12 u Nikšiću, dva u Podgorici i dva u Ulcinju) zbog nedozvoljene proizvodnje i prometa opojne droge. Akcija je izvedena po nalogu specijalne tužiteljice Crne Gore Đurđine Ivanović, a najviše privedenih je iz Nikšića. Službenici Uprave policije Crne Gore su danas zaplijenili i oko 17 kg 'skunka' što je ukupnu količinu zaplijenjene droge povećalo na oko 367 kg skanka.

Na području Istre i Makarske zaplijenjeno je 30 kilograma marihuane
- Ova akcija traje već duže vrijeme i sada je definitivno presječen međunarodni lanac krijumčara marihuane. U Hrvatskoj danas nije bilo uhićenja. Ali, tijekom akcije Trio na području Istre i Makarske zaplijenjeno je 30 kilograma marihuane - rekao je za Jutarnji list Krunoslav Borovec.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa