U najskupljem rovinjskom hotelu za Novu godinu najviše domaćih gostiju

0
Hotel Lone u Rovinju
Hotel Lone u Rovinju

Tko za novogodišnje praznike otvara hotel, mogao bi dobro proći, ali nažalost na Jadranu će biti malo otvorenih hotelskih objekata, tek nešto više od 50. Jedan od glavnih razloga za to leži u činjenici što ovogodišnji božićno-novogodišnji blagdani padaju na sam vikend, u iznimno loš termin za hotelijere. Iako je teško točno procijeniti, Nova godina mogla bi u Hrvatsku privući oko 40.000 posjetitelja, piše Vjesnik.

Tomislav Popović, predsjednik Uprave rovinjske Maistre, navodi nam kako mnogo toga ovisi o tome koje dane u tjednu zahvaćaju blagdani. Kraj ove godine je, po njemu, jako loše posložen. U godinama kad praznici zahvate sredinu tjedna hotelijeri su znali biti puni i do Sveta tri kralja, 6. siječnja. Sad je situacija drastično drukčija, gosti će doći u petak poslijepodne, eventualno u subotu i već 2. siječnja odlaze kući. Bez obzira na to, rovinjska Maistra otvara pet hotela i prodala je većinu kapaciteta.

»Zadovoljni smo brojem rezervacija, bit ćemo vrlo dobro popunjeni, i to gostima iz tradicionalnih tržišta poput Italije, Austrije, Njemačke i Slovenije«, ističe Popović.

Zanimljivo je da su najskuplji i najnoviji rovinjski prvokategornik, ekstravagantni Lone, uglavnom zakupili domaći gosti. »Ako po tome gledamo, proizlazi da domaći turisti imaju najviše novca«, kaže prvi čovjek Maistre.

Od najpoznatijeg rovinjskog hotelskog terceta, u igri su još Park i Eden. Popović, bivši direktor Turističke zajednice Istarske županije, pretpostavlja da će nekoliko jačih mjesta u njegovoj županiji, poput Poreča i Umaga, za Novu godinu otvoriti po dva hotela, piše Vjesnik.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa