Poljak s dvojicom „naših“ tijekom ljeta krao BMW-e po Istri

0

Istarska policija završila je istragu u slučaju krađa BMW-a tijekom turističke sezone na području Istarske i Primorsko-goranske županije. Automobili su ukradeni na području Poreča, Umaga, Opatije i Crikvenice, a istraživanje je provedeno nad 45-godišnjim Poljakom i dvoje hrvatskih državljana, 21-godišnjakom i 38-godišnjakom, za koje je utvrđena osnovana sumnja  da su od 11. travnja do 22. rujna ove godine izvršili šest krađa i jedan pokušaj krađe automobila marke BMW X5, BMW X6, BMW 530, BMW 330, BMW 320, starosti do dvije godine.

Lopovi su najprije „snimali“ područja i tražili automobile visoke klase pogodne za krađu, potom bi pratili vlasnike i automobile koje su namjeravali ukrasti. Vozila su otuđivana lomljenjem cilindrične brave na vratima vozača ili razbijanjem malog trokutastog stakla na zadnjim desnim vratima, nakon čega bi lopovi ušli u vozilo. Pomoću specijalnog elektroničkog provalničkog alata izrađivali su kontakt ključeve za vozila, a potom ih odvozili. Na ukradene automobile potom bi stavljali strane registracijske oznake, maskirali tragove provale te bi ih takve odvozili u Rovinj, Pulu ili Umag, gdje bi ih ostavljali na otvorenim parkiralištima, odnosno na mjestima gdje se vozila uobičajeno ostavljaju (marine, parkirališta hotela, turistička naselja) ili u iznajmljenim garažama.

Tijekom kriminalističkog istraživanja, sva otuđena vozila su pronađena i vraćena vlasnicima, a 23. prosinca počinitelji su privedeni sucu istrage Županijskog suda u Puli, gdje im je određen istražni zatvor, izvijestila je istarska policija.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa