Kajin dobio konkurenciju: Nansi Tireli odmah krenula žestoko

0
Nansi Tireli, zastupnica Hrvatskih laburista u Saboru
Nansi Tireli, zastupnica Hrvatskih laburista u Saboru

Damir Kajin je u novom sazivu Hrvatskog sabora dobio ozbiljnu konkurenciju iz Istre. Nansi Tireli iz Labina, zastupnica Hrvatskih laburista, već je drugog dana svog saborskog mandata pokazala da će u hrvatskom parlamentu beskompromisno štititi interese građana Istre, što je zadnjih 20 godina uglavnom bilo rezervirano za Damira Kajina.

Nansi Tireli je u raspravi o programu vlade premijera Zorana Milanovića podsjetila novu vlast da Istrani ne žele ugljen kao pogonsko gorivo buduće TE Plomin 3, te da se u svim dokumentima i odlukama Istarske županije kao energent navodi isključivo plin.

O tome je Nansi Tireli pričala i s Ivanom Jakovčić kada ju je nazvao u izbornoj noći i čestitao na ulasku u Sabor. „Rekla sam mu tada da ću osobno podržati sve projekte koji su od općeg dobra, ali da isto tako neću podržati projekte koji se rade mimo volje građana. O projektima kao što su TE Plomin 3, Kaštijunu, Brijuni Rivijeri i drugima slične povijesti, ne možemo odlučivati Jakovčić i ja na kavi. O tim i takvim projektima moraju odlučivati isključivo građani!“, rekla nam je Nansi Tireli.

Za razliku od Damira Kajina, koji će kao član vladajuće većine, u novom sazivu Sabora morati biti suzdržaniji nego je navikao, Nansi Tireli zbog komotne pozicije njezine stranke u Saboru ne mora raditi nikakve kompromise, pa će njezine saborske diskusije mnogim Istranima biti privlačne, a medijima zanimljive. (Nenad Čakić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa