Prosinac na pulskoj tržnici: Mirisi i okusi Istre od 23. do 31. prosinca 2011.

0

U organizaciji Tržnice Pula, od 23. do 31. prosinca, nastavljaju se aktivnosti “Prosinac na pulskoj tržnici” i to s manifestacijom “Mirisi i okusi Istre”. Manifestacija je organizirana kako bi se promovirali autohtoni istarski proizvodi te pružilo više prostora domaćim proizvođačima, lokalnim poljoprivrednicima, originalnim obrtnicima.

Pored domaćih proizvoda, na katu tržnice moći će se naći i vrlo interesantni proizvodi koji nisu isključivo proizvedeni u Istri, ali ih zastupaju lokalne tvrtke. Tu su na primjer ljekovita ulja proizvedena hladnim prešanjem tvrtke Dr.Omega iz Pule, ručno izrađeni dekorativni sapuni tvrtke Lampert iz Pule i brojni drugi.

Svakako dođite i uživajte u mirisima i okusima proizvoda na bazi tartufa tvrtke Zigante Tartufi, izvrsnim vinima i rakijama OPG Benazić iz Pule, vinima OPG Andrej Schifflin, maslinovim uljima OPG Tanger iz Medulina, maslinovim uljima i proizvodima od maslina OPG Fiore i OPG Stopar.

U ponudi će biti i domaćeg meda koji donosi OPG Bodiš iz Pule, ali i raznih dekorativno-uporabnih proizvoda od maslinovog drva koje izrađuje MistArt, također iz Pule. Vina će još ponuditi trvtka BioVinum koja će, kao i još neki izlagači, ponuditi prigodne poklon pakete. Vesna sirevi iz Loborike prezentirat će razne sireve na katu tržnice, a pršutana Bani iz Labina sve delicije od sušenog mesa, salama te posebnih namaza.

Prigodni glazbeni ugođaj bit će organiziran za petak i subotu, 23., 24., 30. i 31.12. ove godine. U petak, 23.12., ugostitelji iz Sadeline pripremat će jela na bazi sardela koja će se moći degustirati oko 11 sati.

Poseban mini cooking show bit će prezentiran u subotu 24. prosinca te također zadnje ovogodišnje subote, 31.12. oko 11 sati. Za Mirise i okuse Istre, cheff Robert Perić pripremat će slatke delicije pred posjetiteljima. Koordinator ovog dijela programa je LF Catering iz Pule.

U petak, 23. i 30.12., tvrtka AZRRI iz Pazina predstavit će se također sa svojim suhomesnatim proizvodima. Tvrtka Alden, proizvođači bakalara, gostuje na 1. katu od 27. do 29.12., od utorka do četvrtka. Bit će tu još izlagača koji će ponuditi med i razne druge proizvode kao što su: Petar Pan, Meri, Kralj Bar Vili.

Tržnica Pula poziva građane da posjete izlagače i degustiraju ponuđene proizvode te pronađu u bogatoj ponudi poklon ili delicije za blagdanski stol. U nedjelju, 25.12., tržnica neće raditi.

 

Sudionici
OPG Benazić – vina, rakije, poklon paketi; OPG Bodiš – med i proizvodi od meda; OPG Fiore – maslinovo ulje i proizvodi od maslina; OPG Schifflin – vino; OPG Stopar – maslinovo ulje; OPG Tanger – maslinovo ulje; Dr.Omega d.o.o. – ljekovita hladno prešana ulja, čajevi, med; Vesna sirevi Liberia – sirevi i proizvodi od mlijeka; Pršutana Bani – suhomesnati proizvodi; MistArt – proizvodi od maslinovog drva; BioVinum – vina, rakije, pokon paketi; Petar Pan – med; MERI – med, ulja; Kralj Bar Vili – kraljev med, proizvodi od meda; Lampert d.o.o. – hand made dekorativni sapuni; AZRRI – suhomesnati proizvodi;

ALDEN – bakalar; Zigante Tartufi d.o.o. – proizvodi od tartufa; LF Catering – cooking show; A DUE ČOKOLADA – eko čokolada; SARDELINA - grill, savor, pohane,frigane sardele i lignje; A&Ž – eko med; i OPG Nenad Kuftić – eko proizvodi.

 

loading...

Posljednji komentari

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa

PORTIR/KA

Do: 11.08.2020.

NOVIGRAD-CITTANOVA, ISTARSKA ŽUPANIJA

MEDICINSKA SESTRA/MEDICINSKI TEHNIČAR

Do: 12.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

ASISTENT/ICA

Do: 14.08.2020.

POREČ-PARENZO, ISTARSKA ŽUPANIJA

CNC POSLUŽITELJ/ICA

Do: 14.08.2020.

LABIN, ISTARSKA ŽUPANIJA