Edi Černjul novi predsjednik Uprave Riviera Adrije

0
Edi Černjul
Edi Černjul

Edi Černjul, dosadašnji član Uprave Riviera Adrije d.d., najveće turističke tvrtke u Hrvatskoj, od 1. siječnja 2012. godine novi je predsjednik Uprave te tvrtke. Dosadašnji predsjednik Uprave, Veljko Ostojić, krajem ove godine preuzima dužnost ministra turizma u Vladi Republike Hrvatske. Marko Čižmek i Tihomir Nikolaš ostaju članovi Uprave.

Černjul je dužnost člana Uprave Riviera Adrije obnašao od 1. rujna 2011. godine, kada je i službeno registrirana nova tvrtka Riviera Adria, nastala spajanjem turističkih tvrtki Riviera Poreč, Rabac i Zlatni otok, čime je nastala najveća turistička tvrtka u Hrvatskoj po prihodima i kapacitetima. Prije Riviere, dugo godina bio je predsjednik Uprave tvrtke Rabac d.d. Obnašao je i brojne funkcije u lokalnoj samoupravi, bio višegodišnji predsjednik Turističkog saveza Grada Labina, član je vijeća TZ Grada Labina i TZ Općine Raša, kao i član TZ Istarske županije, Skupštine HTZ-a i Županijskog Vijeća HGK, zatim dugogodišnji predsjednik ŽRK Rudar iz Labina te zamjenik načelnika općine Raša u dva mandata. Rođen je 11. lipnja 1950. godine  u Labinu, a svoju bogatu profesionalnu karijeru počeo je 1968. godine u Rapcu d.d. kao sezonac na poslovima nosača prtljage. Tijekom godina stekao je ogromno iskustvo u raznim poslovima u turističkom sektoru.

"Iznimna mi je čast preuzeti kormilo najveće hrvatske turističke tvrtke, koja posjeduje 17 hotela, osam turističkih naselja i sedam kampova u Poreču, Rapcu i Krku, a u sezoni zapošljava 2500 radnika, od kojih je 40 posto stalno zaposlenih. Ujedno smo i većinski dioničar najveće dubrovačke hotelske kuće Dubrovnik-Babin kuk. Ujedinjenje kompanija koje posluju unutar grupacije Valamar u najveću turističku tvrtku, značajno povećava naše mogućnosti za nova ulaganja i unapređenje usluge te jačanje naše tržišne pozicije, kako na domaćem tržištu, tako i u međunarodnim okvirima", rekao je ovom prilikom Edi Černjul.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa