Vrhovni sud oslobodio Ivana Heraka svih optužbi

0
Ivan Herak (desno) s pok. Đanijem Bažonom i pok. Klaudijom Beakovićem nakon izlaska iz zatvora 2001. godine
Ivan Herak (desno) s pok. Đanijem Bažonom i pok. Klaudijom Beakovićem nakon izlaska iz zatvora 2001. godine

Bilo je to spektakularno i dotad neviđeno uhićenje, a javnost je ostala šokirana viješću da je uhićen ministar turizma Ivan Herak. Njegova izjava novinarima u trenutku uhićenja bila je: Ne brinite, sve je pod kontrolom!

No, situacija je bila daleko od kontrole. Ivan Herak je tek nakon 12 dugih godina konačno oslobođen svih optužbi. Naime, odbijena je žalba Državnog odvjetništva na oslobađajuću presudu Županijskog suda u Puli nekadašnjem ministru turizma, te je Vrhovni sud oslobodio Heraka i u posljednjem sudskom procesu koje se vodilo protiv njega, a odnosilo se na pronevjeru sredstava Ministarstva turizma na čijem je čelu tada bio.

Podsjetimo, Ivan Herak je uhićen kao ministar turizma 27. siječnja 2000. i u pritvoru je proveo 16 mjeseci. Bio je to prvi hrvatski ministar u povijesti koji je završio u zatvoru. Iako je konačno oslobođen svih optužbi, za Ivana Heraka zasigurno nisu završile i noćne more jer mu se u jednom trenutku život i privatno i poslovno stubokom promijenio. U međuvremenu se rastavio od prve žene, napustili su ga mnogi „prijatelji“, ponovno se oženio, prestao baviti politikom… Ivan Herak se vratio poduzetništvu i danas se bavi prodajom nekretnina. (Eleonora Vlačić)

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa