Saši Radoviću još dva mjeseca produžen pritvor

0
Saša Radović
Saša Radović

Optužno vijeće zagrebačkog Općinskog kaznenog suda produljilo je za još dva mjeseca istražni zatvor piscu i bivšem tajnom agentu Saši Radoviću koji je uhićen prošlog mjeseca zbog ucjenjivanja generala Ivana Čermaka, piše Jutarnji list.

Spis je prije tjedan dana stigao na Općinski kazneni sud, no još nije određen sudac koji će voditi taj predmet. Prije nego što se zakaže glavna rasprava, morat će se ponovno sastati i optužno vijeće kako bi potvrdilo optužnicu protiv Radovića. Tužiteljstvo ga tereti jer je od Čermaka tražio milijun eura kako bi ga u medijima prestao javno prozvati kao ratnog profitera, a za taj novac povukao bi i kaznene prijave protiv njega. Čermaku se nije izravno obratio, već preko posrednika.

Ne žaleći pristati na ni kakvo ucijenjivanje, Čermak se obratio tužiteljima i pripremio klopku za Radovića. Posrednik se 11. studenoga u Opatiji našao s Radovićem, a on mu je ponovio da je napisao knjigu o Čermaku, no da će prestati kopati te da će iz prodaje povući svoju knjigu. Obećao je i da će za navedeni iznos povući privatnu tužbu koju je podnio protiv generala. Posrednik je u ime Čermaka pristao na Radovićev prijedlog te su se dogovorili da mu 16. studenoga na benzinskoj postaji kod Rijeke preda desetinu traženog iznosa. Kada je Radović kod tunela Učka preuzeo označenih 100.000 eura, policajci su mu stavili lisice na ruke.

Osim suđenja za ucijenu, Čermak i Radović će se na istom sudu naći i zbog postupka za klevetu koji se vodi već neko vrijeme. Radi se o navodima iz Radićeve knjige ''Tko je jamio, jamio“, u kojem je za Čermaka napisao da se obogatio na prodaji nafte koja je po pokretala srpske tenkove. U knjizi se navodi i da je Čermakov dvorac Klokovec, vrijedan milijune eura, poprskan krvlju hrvatskih branitelja.

Najnovije vijesti

Istarski Forum

Za sudjelovanje u Istarskom Forumu potrebna je prijava ili registracija i izrada profila

Prijava ili Registracija korisničkog računa